Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od pušaka do šumske mode

Lukom i strijelom u lov na plastičnog pajceka

Zagreb: Sajmovi Dani lova i ribolova, te zdrave hrane i zdravog življenja
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/10
19.10.2018.
u 23:44

Sajam lova i ribolova u sedmom i Sajam hrane i zdravoga življenja u petom paviljonu traju do nedjelje

Izložba divljači, riba pa i zmija mogla bi se nazvati i interaktivnom s obzirom na to da, kada ne spava, kraljevski piton “šeće” po rukama posjetitelja. Za sve ratobornije tu su improvizirani streličarski i streljački poligoni na kojima se može na trenutak postati Robin Hood držeći luk i strijelu ili se pak okušati u preciznosti dok se puca iz itekako vjerne simulacije pištolja. Uz brojne štandove na kojima se može vidjeti što je u lovačkoj modi te koje su posljednje inovacije, to je samo djelić ponude na Danima lova i ribolova koji na Velesajmu traju do nedjelje.

I klinci uživaju na sajmu

– Ovo je savršena prilika da posjetiteljima približimo sport kojim se bavimo. Imamo tu “školske” mete, ali i maloga plastičnoga pajceka za sve one koji požele vidjeti što trebaju gađati kada se nađu u lovu u šumi – u šali govori Mislav Iviček dok lukom i strijelom nišani repliku divlje svinje.

Zagreb: Sajmovi Dani lova i ribolova, te zdrave hrane i zdravog življenja
1/10

Osim interaktivnih i zabavnih dijelova Dana lova i ribolova, organizatori su se pobrinuli i za edukativni aspekt manifestacije. Tako će biti održana brojna predavanja poput onoga o gljivama, o divljači i prometu, sokolarenju i sličnim temama koje su usko vezane za šumski svijet. Od brojnih posjetitelja, uglavnom ljubitelja lova i ribolova, koji svake godine dolaze na sajam, djeca su u velikom broju. Znaju to vrlo dobro timaritelji iz Zoološkoga vrta koji su izlagači svake godine.

– Dok su djeci najzabavnije zmije s kojima se žele fotkati, ipak se potrudimo da i njima i njihovim roditeljima približimo važnost očuvanja nekih vrsta poput pčela, raznih drugih kukaca ili ptica. Tako ove godine pokazujemo kako jednostavno napraviti hranilicu ili kućicu za ptice, kao i hotel za kukce – govori Alan Kušić iz ZOO-a.

“Šumski” uzorci su in

Na sajmu su predstavljeni i najnoviji modeli pušaka i ribičkih štapova pred kojima i stariji (ribo)lovci postaju poput djece u trgovini slatkiša. Što se tiče modne osviještenosti za koju lovci itekako mare, maslinastozelena bezvremenski je trend, ali prodavačice ističu kako se sve više prodaju “šumski” uzorci.

– U zadnjih nekoliko godina počelo se “gizdati” i u svijetu lova pa je sve više lovaca u raskošnijim uniformama, posebice kada je riječ o nekim skupovima – govori prodavačica Danijela Pehar. Nakon što se prošeta paviljonima 7 i 7a, ako se tko od posjetitelja ogladni, jednostavno može skoknuti u paviljon 5 budući da je tamo u tijeku Sajam hrane i zdravoga življenja, koji također traje do nedjelje. Tamo se, pak, mogu probati najnoviji prehrambeni proizvodi poput pekmeza od banane ili melase od šećerne trske kao i upoznati se s tzv. mednom kozmetikom.

Pogledajte i video pčelara koji uništava gnijezda stršljena:

Ključne riječi

Komentara 2

ŠV
Šime Validžić
11:41 20.10.2018.

Životinje koje žive na kopnu i u moru treba zaštititi a ne ubijati. Nadam se da će se ljudi sve više zanimati za promatranje životinja i za ekološki turizam.

Avatar Dr Evil
Dr Evil
08:10 02.11.2018.

Misliš "lovni turizam"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije