Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Paninijeva groznica

Za jednog Luku Modrića dajem dva Lionela Messija...

11.04.2018.
u 10:49

Aktivnost na grupi na Facebooku Panini kolekcionari bukne, a lokacije za razmjenu začas se popunjavaju

Svake dvije godine početkom travnja počne jurnjava za kompletom fotografija nogometaša, stadiona, ali i onih najcjenjenijih, grbova nacionalnih nogometnih saveza, službene Fifine memorabilije, kojima su sada dodane i dvije stranice legenda svjetskih prvenstava.

Aktivnost na grupi na Facebooku Panini kolekcionari bukne, a lokacije za razmjenu začas se popunjavaju.

1/11

U Zagrebu je nezaobilazan posjet za kolekcionare plato ispred Muzeja suvremene umjetnosti, gdje ih se već prve nedjelje nakon Uskrsa okupilo stotinjak.

Velika strast

Za prošlo se prvenstvo utorkom popodne pohodilo MVP u Ciboni, no ondje se promijenio vlasnik pa je nova lokacija kafić “Terasa” u Horvaćanskoj 69.

– Ne zaboravi, 69 – divine! – odmah na ulazu spominje jedan od najpopularnijih sakupljača, sportski novinar Predrag Žukina.

– Nema pozitivnije socijalizacije od skupljanja sličica. Nitko se ne svađa, svi su tu s jednim ciljem, da dođu do kraja albuma – kaže nam Žukina koji ispred sebe ima tri popisa. Na jednom je poznato ime: Miljenko Jergović.

– Strastveni je skupljač – pojašnjava Žukina.

Skupljanje doista nema granica. Neke je, čujemo, prekinula tek kupnja stana, ali su se vratili, pa zarazili i poslovne partnere, drugi su motiv pronašli u činjenici da je to posljednja prilika da naši nešto naprave. I kod svih je strast ista.

I žene skupljaju sličice

Ivica i njegova kći Paula također skupljaju sličice. I ne samo Rusiju.

– U četiri godine skupili smo 70 albuma, sve skupljamo, ne samo Panini. Sjajno je to za djecu, Paula skuplja sa svojim vršnjacima u školi. Da se bar mogu prošvercati u prvi razred, odmah bih skupio! – kaže Ivica.

Supruga?

– Ispaljuje na živce, ali ne dam se ja, skupit ćemo i Rusiju – govori.

Robert Vidović došao je u društvu brata Lea.

– Od 1988. imam sve, osim 2000., to mi jedino nedostaje. Nedavno sam kompletirao 2004. za koju mi je falilo par sličica – kaže.

Martina iz Dubrovnika skuplja s dečkom, i ne samo samoljepive sličice.

– I digitalne također, sve kodove s poleđine koristimo. Skupljala sam kao mala i u Dubrovniku, ali sada u Zagrebu je to malo ozbiljnije, pa smo 2016. počeli kako treba – kaže Martina.

Za Marka iz Siska nema nikakve dileme koji mu je od albuma bilo najteže skupiti.

– Pa ovaj! Zbog tih sjajnih. A skupljam već od 2004., preskočio sam jedino 2010., sve ostalo imam – ističe Marko.

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije