Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mora platiti 83.000 kn

Luda potjera po Zagrebu: Mercedesom jurio kroz crveno, suprotnim trakama...

Potjera u Zagrebu
Foto: PUZ
08.08.2018.
u 11:44

Vozač (33) nastavio je bježati pješice i nakon što je autom sletio s ceste i udario u stupić, no dolijao je policajcima

Muškarac iz Zagreba (33) uhićen je nakon što je u jednoj večeri bježeći Mercedesom od policije napravio 14 prometnih prekršaja zbog kojih će morati platiti 83.000 kuna.

Sve je počelo u nedjelju oko 19.10 sati kada su zagrebački policajci kod Mosta slobode zbog prebrze vožnje pokušali zaustaviti Mercedes A-klase. Međutim, vozač je pobjegao bez zaustavljanja, a policajci su krenuli u potjeru.

Zagrebačka policija objavila je skicu rute kojom je potjera išla. Vozilo je prošlo kroz raskrižje ulica Kruge i Ulice grada Vukovara, vozeći dalje Ulicom grada Vukovara kroz raskrižje Avenije Marina Držića pa vozeći dalje u smjeru juga do Slavonske avenije pa opet u Ulicu Kruge do raskrižja s Ulicom grada Vukovara dalje prema Savskoj cesti, prošavši kroz sva raskrižja na crveno svjetlo. Izbjegavajući policijsku pratnju, vozeći neprilagođenom brzinom između vozila naglim pokretima mijenjajući prometne trake ugrožavajući tako i druge sudionike u prometu, kod raskrižja Savske ulice s Tratinskom prešao je punu crtu na prometnu traku za kretanje vozila iz suprotna smjera, obilazeći zaustavljenu kolonu vozila te ušao u raskrižje sa Savskom ulicom dok je za njegov smjer kretanja bilo uključeno crveno svjetlo. Krećući se Savskom u smjeru sjevera te dolaskom do raskrižja s Vodnikovom ulicom skrenuo je Vodnikovu dok je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svjetlo te se vozio po traci javnog gradskog prijevoza do Trga Mraka Marulića skrenuvši u Vukotinovićevu ulicu ponovno na crveno svjetlo na semaforu.

Policijskom suradnjom i praćenjem događaja, vozilo i vozač zatečeni su po drugoj ophodnji, na raskrižju Talovčeve ulice i Ulice Republike Austrije, gdje je automobilom sletio s ceste udarivši u stupić nogostupa i rubni kamen. Vozač ni tu nije odustao - izašao je iz auta i počeo bježati, ali su ga policajci uhvatili u Ilici, kod kućnog broja 181.

Vozač je uz Optužni prijedlog doveden na Prekršajni sud u Zagrebu zbog 14 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: za članak 32., 43., 51., 59., 70., 176., 181. i 216. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (odbijanje postupanja po naredbi službene osobe, sedam prekršaja crvenog svjetla, prekršaj obilaska tj. pretjecanja u suprotnom smjeru zaustavljene kolone po kolniku, upravljanje vozilom tako da to može činiti bez opasnosti za druge sudionike  u prometu i imovine te slijetanja s ceste, uzrokovanja prometne nesreće radi neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama ceste i raskrižja, napuštanje tj. bijeg s mjesta prometne nesreće, odbijanje testiranja na alkohol i drogu, i upravljanje vozilom odnosno vožnja bez vozačke dozvole).

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...:

Ključne riječi

Komentara 51

ZZ
zzz
12:30 08.08.2018.

A zatvor? Oduzimanje vozačke?

DO
domxerex
12:52 08.08.2018.

Doživotno oduzeti vozačku i 5-10 godina radne terapije na pošumljavanju Velebita, Biokova, Mosora, ili već neke druge planine. Plus naplata kazni po maksimalnom iznosu. To je ono što bi trebalo. Ali obzirom da lik vjerojatno zna sudce i nekog političara vjerajtnije je da će sve otići u zastaru. Pravosudna mafija radi što hoće.

GO
gogs0302
13:10 08.08.2018.

Tajkun Mačešić je s 1,89 al.velikom brzinom projurio kroz crveno i usmrtio mladića od 22god. Prije toga je već imao 35 prekršaja - ne zaustavljanje na znak stop, vožnja u pijanom stanju, spavanje na pruzi...i nikad nije ostao bez vozačke. Za ubojstvo mladića zahvaljujući korumpiranom pravosuđu i Pavasoviću nagrađen je s 2 god.zatvora/min.je 3/,i u Puli je ljetovao samo 13mj. Tako se i ovaj ne mora bojati kazne, jer vjerojatno i on pripada društveno podobnima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije