Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi Zagreb

Lučkom i Sv. Klari 8,35 milijuna, Mlaki ništa

vrtić mala mlaka
Petar Glebov/PIXSELL
15.02.2011.
u 16:41

Dva vijeća dobila su dvije trećine novaca a u njima živi tek četvrtina stanovnika, upozorava Goran Kutlić

Samo dva mjesna odbora u Novom Zagrebu-zapad, Sveta Klara i Lučko, dobila su 8,35 milijuna kuna, a ostalih četrnaest zajedno su dobili 3,6 milijuna kuna za ovogodišnje male komunalne akcije. Za Malu Mlaku nije izdvojeno ni kune. Zbog toga je jučer SDP Novog Zagreba-zapad na konferenciji za medije prozvao Jadranka Baturića, predsjednika Vijeća četvrti, koji je njihov bivši član, njegove pristaše i partnere iz HDZ-a.

– Dva vijeća dobila su dvije trećine sredstava, a u njima stanuje četvrtina stanovnika. Trnsko i Siget nisu mnogo manji od Sv. Klare, a dobili su 28, odnosno osam puta manje. Mala Mlaka treća je po veličini i nije dobila ništa – kazao je Goran Kutlić, zastupnik u Skupštini. Dragutin Breberić, šef mjesnog odbora Male Mlake, ljutit jer je u Lučkom najviše bespravne gradnje, a dobili su 3,85 milijuna kuna, dok u Mlaki svi imaju građevinske dozvole, što znači da su platili doprinose, a nisu dobili ni kune. Zakinuti su, podsjeća, i lani kada im je nametnut dug za vrtić iz 2009.

– Vrtić je stajao 3,6 milijuna kuna i pisalo je da je gotovo. Odjednom se pojavilo 580.000 kuna. Od Baturića smo tražili troškovnik, ali ga nikad nismo dobili – kazao je Breberić. Baturić kaže da Vijeće rješava jednu po jednu četvrt, da su odbori potvrdili plan te da je Mlaka zadnjih godina dobila 11 milijuna kuna.

Komentara 1

MI
Milkica
20:41 15.02.2011.

Nije bitna veličina kvarta, nego njegova uređenost. Trnsko i Siget su asfaltirani, imaju kanalizaciju i plin, dok velik dio Klare gaca po blatu, a donedavno nije imao ni kanalizaciju (a bogami ni plin).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije