Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protiv gradnje asfaltne baze

Lomničani:' Idući ćemo prosvjed organizirati na Markovu trgu'

Prosvjed protiv izgradnje asfaltne baze
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/11
16.10.2017.
u 09:43

Ogorčeni mještani tvrde da će ih asfaltna baza trovati jer je u neposrednoj blizini vodocrpilišta, a Grad kaže da čini sve da ih zaštiti

Stanovnici Donje Lomnice jučer su ponovno prosvjedovali protiv gradnje asfaltne baze i betonare udaljene desetak metara od kuća i 200-tinjak metara od vodocrpilišta s kojeg se opskrbljuje Velika Gorica, ali i dio Novog Zagreba.

Mnoštvo građana okupilo se na Trgu Stjepana Radića i transparentima i performansom poručilo da neće odustati od svojih zahtjeva jer tvrde da je asfaltna baza ekološka bomba koja bi mogla onečistiti vodu i zrak te ugroziti njihove živote.

– Ne zaustavi li se gradnja asfaltne baze, za koju znamo da ne donosi ništa dobro, te ako nadležni i odgovorni ne stanu uz nas, provest ćemo referendum o izglasavanju povjerenja gradonačelniku Draženu Barišiću, a idući ćemo prosvjed organizirati na Markovu trgu – kazao je Michel Stepanić iz inicijative Stop asfaltnoj bazi.
 Iz Grada su pak kazali da će o problemu asfaltne baze raspravljati i na idućoj sjednici Vijeća te da im je zdravlje građana na prvome mjestu.

– I dalje ćemo činiti sve što možemo da zaštitimo naše građane u suradnji s mjesnim odborom, ali odgovor na ovaj problem je i na višim instancama. U želji zaštite stanovnika Donje Lomnice, kao Grad smo poduzeli sve što smo mogli. Zatraženo je tumačenje Ministarstva zaštite okoliša o obnavljanju studije utjecaja na okoliš. Ministarstvo je odgovorilo da nema zakonske mogućnosti za to – odgovorili su iz Grada Velike Gorice.     

Komentara 2

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:35 16.10.2017.

He he, zatraženo je mišljenje Ministarstva okoliša, a tamo im je rečeno da nema zakonskih mogućnosti za to. A u studiji osim toga piše da će zrak i voda biti nakon izgradnje asfaltne baze puno bolji i zdraviji nego štoo su do sada bili. Ali to je Hrvatska. Papir trpi sve interese na štetu zajednice i u korist zarade pohlepnog biznisa i profita.

Avatar CroSwiss
CroSwiss
13:55 16.10.2017.

Imate pravo i podrsku, kad mogu nehrvati protestirati na Markovom Trgu, zasto nebi i vi mogli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije