Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradilište u Dubravi

Ljutiti stanovnici Grižanske: Dosta nam je kopanja, buke i prašine!

Radovi u Grižanskoj
Davor Višnjić/Pixsell
04.10.2018.
u 18:00

Za još malo strpljenja mole i u HEP Toplinarstvu koje postavlja nove instalacije. Rokovi su probijeni, kažu, zbog komplikacija.

Prašina u zraku od koje se ne može normalno disati te buka bagera, bušilica i čekića budilica su stanovnicima Grižanske ulice u Dubravi svako jutro od sedam, a prate ih kroz dan sve do kasnih popodnevnih sati.

– Stalno mi lupaju nad glavom, nemam više ni trenutka mira – frustrirana je Stana Barišić koja živi tik uz građevinske radove.

“Žile kucavice” kvarta

I tako od sredine lipnja jer se u toj i susjednoj Ulici Rudolfa Kolaka polaže toplovod. Radovi u Grižanskoj trebali su završiti 24. kolovoza, potom su produljeni do 28. rujna, a kada se ustanovilo da se ni tada kopanju ne nazire kraj, novi je rok postavljen za 15. listopada. No na spomen toga datuma skeptični su i stanovnici i radnici na gradilištu.

– Da će biti gotovo do 15. listopada? Da, možda 2019. godine – među sobom dobacuju komentare, no ipak zdušno prianjaju na posao jer znaju da dolazi blagdan Svih Svetih i da će Grižanskom tada stići prava navala automobila na putu za groblje Miroševac. Ne završe li na vrijeme, svjesni su svi, doći će do pravog prometnog kolapsa u cijeloj Dubravi, pa i šire.

Gradilište u Kolakovoj, jednoj od prometnih “žila kucavica” te gradske četvrti, otvoreno je pak u rujnu, ali je tjednima zjapilo prazno iako je predviđeni rok završetka radova bio 1. listopada. Kako objašnjavaju u HEP Toplinarstvu, koje polaže toplovod, zbog toga što su obje ceste vitalne prometne točke u Dubravi, ne mogu istovremeno biti zatvorene pa su radnici u Kolakovoj morali čekati da se Grižanska dovrši. A kako je postalo evidentno da Grižanska neće biti završena do sredine mjeseca, prolongirano je i postavljanje toplovoda u Kolakovoj.

– S obzirom na nadolazeći blagdan te ulazak u zimski režim održavanja prometnica, radovi u Ulici Rudolfa Kolaka obustavit će se, a postojeći prijekop sanirati najkasnije do 15. listopada. Postavljanje toplovoda nastavit će se u proljeće – poručuju iz Grada Zagreba koji sudjeluje u asfaltiranju i postavljanju nove rasvjete.

U HEP Toplinarstvu objašnjavaju da je do probijanja rokova došlo zbog nepredviđenih komplikacija za vrijeme radova.

Odmogle i obilne kiše

– Na trasi smo naišli na instalacije koje nisu evidentirane u katastru vodova, nakon premještanja bilo je potrebno provesti višekratno ispiranje vodovodne mreže, a također je došlo i do plavljenja rova zbog iznenadne obilne kiše – kažu u HEP Toplinarstvu te mole stanovnike Dubrave za još malo strpljenja.

Pogledajte video: Radovi na Aveniji Gojka Šuška

Komentara 10

LI
liskovaca
18:33 04.10.2018.

Pa ne mogu tri radnika završiti u roku.....

KR
Kalkulirano riskantan
18:42 04.10.2018.

To što rade mjesecima u Dubravi , HEP, Holding, Braco kop i ekipa...to je katastrofa...kome uopće treba vrelovod...sve je blokirano i u prašini... a ja se pitam zbog čega...kriminal..peru novce....i koja ih je to kiša zaustavila ...pa nisu dva dana bila kišna...Gojka Šuška su radili 6 mjeseci...700 m...ispravak navoda ..u Rudolfa Kolaka su počeli 05.08....i sada se vozimo tamo po makadamu..banda lopovska ...nisu radnici krivi , naravno, nego šefovi...gledam ih svaki dan

ZA
Zagy154
18:15 04.10.2018.

kad bi rodjaci plačali penale zbog kašnjenja radilo bi se malo drukčije,a o kvaliteti radova dokaz je u blizini Grižanske,Av. Gojka šuška

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije