Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u svjetskim vodičima

Ljupki glavni grad, među 501 mjestom u svijetu koja morate posjetiti

Turisti Zagreb
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
30.01.2014.
u 15:37

Ponuda Zagreba ušla u prestižne turističke vodiče 501 Must-visit destinations i 501 Must-visit cities, koji daju pregled ponajboljih svjetskih atrakcija

Ako se po jutru dan poznaje, zagrebačkom turizmu ove godine bi moglo biti bajno i sjajno. Nakon objave da su lanjski rezultati posjeta i noćenja i posjeta bili najbolji dosad, te nedavne nominacije grada za najbolju europsku destinaciju 2014., stiže novo priznanje.

Zagreb je uvršten u renomirane turističke vodiče 501 Must-visit destinations i 501 Must-visit cities, prvi put od postojanja tih vodiča koje od 2006. objavljuje jedna britanska izdavačka kuća.

- Oba vodiča nude pregled različitih svjetskih odredišta, a za svako je na jednoj strani opisano što ga čini posebnim te što se ne smije propustiti. Za Zagreb ističu da je to ljupki glavni grad Hrvatske; izgrađen u austro-ugarskom stilu; pun crkava, muzeja i umjetničkih galerija; a čitateljima preporučuju posjetiti groblje Mirogoj, Gornji grad, park Maksimir te, naravno, Donji grad - priopćili su iz gradske Turističke zajednice.

Spominju i da je Zagreb na nedavnoj kongresnoj burzi Conventa u Ljubljani stekao certifikat izvrsnosti, kao kvalitetno odredište za poslovne ljude.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije