Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠPANCIRFEST

Ljudi od gume i Fun Lovin' Criminals vraćaju Varaždin u 18. stoljeće

spancir.jpg
import
16.08.2008.
u 15:57

Varaždinski Špancirfest, festival uličnih šetača, zabavljača, majstora starih zanata, gospode i milostivih gospođa održat će se po deseti, jubularni put od 23. - 31. kolovoza.

Za sve željne odmora od 21. stoljeća, svakodnevne jurnjave, mobitela, djece i odraslih bez bontona, Varaždin vam nudi povratak u 18. stoljeće, stoljeće gospodični i gospode, gradskog notara, kovača, verglaša i finih domaćih kolača. Dio atmosfere mogli su osjetiti i Zagrepčani koji su se zatekli u subotnjoj šetnji po Zrinjevcu.

-'Nemojte si priuštit da slučajno ne dođete.' upozorio nas je gradski notar ulazeći sa svojom milostivom u kočiju. 'Bilo bu prek' 150 izvođaća, za svakog nekaj' - nadodala je milostiva dok je kočija lagano kretala.

'Je, dolaze i neki Japanci'- uključio se i verglar dok je lagano okretao ručicu vergle. Mislio je na japansku amatersku grupa Rokken - Cho Musumi, koja će predstavit dio nacionalne kulture izvedbom Suzume Odori odnosno Plesa vrapca. Taj tradicionalan ples izvodi se svake godine tijekom Aoba festivala. Karakteristika plesa je poskakivanje s jedne na drugu nogu uz mahanje lepezama u jednoj i drugoj ruci, oponašajući na taj način gibanje vrapca. Uz japanske vrapce održat će se i prvi festival jogurta, monogobrojne glazbene radionice, doći će jedan cirkus, žongleri, čovjek od gume...

A za kraj ovogodišnjeg Špancirfesta pripremljena je prava poslastica za glazbene sladokusce. 31.08. na otvorenoj pozornici Starog grada publiku će razveseliti kultni američki band - Fun Lovin' Criminals.

Zato svi pinklec na rame i put Varaždina.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije