Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mjesni odbori preko Save:

Ljudi iz drugih naselja dovoze nam smeće uz crpilište pitke vode

30.11.2016., Zagreb -Zeljeznicka stanica Buzin u koju je prosle godine ulozeno 13,5 miljuna kuna koja je sada u losem stanju.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL
08.03.2017.
u 13:26

Uslugu odvoza glomaznog otpada Čistoća bi trebala naplatiti od mjesnog odbora, ali oni još uvijek za to nisu dobili novac od Grada

Odbačeni dvosjedi uz željezničku prugu u Buzinu. Cigla, beton, daske, kanistri, papir, plastika, željezo... Pune vrećice raznog smeća iz kućanstva. I to na vodozaštitnom području, odmah pokraj vodocrpilišta Mala Mlaka. Ne samo da je smeće na dva metra od lokacije iz koje se crpi velik dio vode za cijeli Zagreb, ima ga i malo dalje, u obližnjem Ježdovcu, gdje se odlaže i građevinski otpad. Problem je to s kojim se svakodnevno suočava mjesna samouprava u Novom Zagrebu, a po tom pitanju ne mogu učiniti gotovo ništa. Od početka 2017. godine moraju se, naime, između ostalog, angažirati i u čišćenju koridora i cesta na način da u pomoć pozovu i Čistoću da to učini u njihovo ime.

Nitko ništa ne zna...

U tu svrhu povećan im je proračun kako bi uslugu gradske tvrtke naplatile mjesnoj samoupravi, no do novca još uvijek ne mogu doći, a ni novi sustav u Gradu Zagrebu nije reguliran do kraja.

– Sada bi račun za takve poslove koje će obavljati gradske službe trebali ispostavljati nama. Zasad nismo dobili nijedan, još je uvijek sve velika konfuzija – kaže predsjednik Gradske četvrti Novi Zagreb-zapad Dražen Hrkač.

Nemaju ni ovlasti ni novac

U susjednoj četvrti, u Mjesnom odboru Buzin, gdje se susreću s istim problemom, kažu kako njihove ovlasti u stvarnosti nisu veće jer još uvijek nisu dobili novac kako bi riješili probleme poput deponija na svom području.

– Taj novac dobivat će gradska četvrt, a mjesni odbori morali bi se njima obratiti žele li dio iskoristiti. No to još uvijek ne funkcionira, a smeće se gomila – kaže predsjednik MO Buzin Mario Kranjčina dodajući da je 280.000 kuna, koliko je dodijeljeno njegovu mjesnom odboru, nedostatno za održavanje Buzina s obzirom na to da dio leži na vodozaštitnom području koje se treba i više čistiti. •

Komentara 1

LJ
Little John
00:03 09.03.2017.

Treba uvesti astronomske kazne za divlje odlaganje otpada!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije