Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi šefovi

Ljubičićev 21 direktor morat će raditi i do 16 sati dnevno

Slobodan Ljubičić
Foto: Danijel Berković/Pixsell
17.11.2013.
u 09:56

Zagrebački holding službeno objavio imena novih direktora podružnica

Za 13 bivših direktora tvrtki unutar Zagrebačkog holdinga jučer je bio posljednji radni dan. Smijenjeni su u petak u kasnim popodnevnim satima kada su iz Holdinga i službeno objavili imena odabranih. Bivši direktori nakon smjene nisu se javljali i za bilo kakav komentar ostali su nedostupni.

Još se čekaju dva imenovanja

– Prilikom odabira kandidata za rukovodeća mjesta u podružnicama i trgovačkim društvima najvažniji kriteriji bili su stručnost i radno iskustvo kandidata – kazali su iz Uprave. Dodali su da su stoga na direktorske pozicije imenovani oni koji iza sebe imaju bogate karijere te da se vodilo računa i o omjeru žena i muškaraca. Premda se na natječaju tražilo direktore za 21 tvrtku, još se čeka službeno imenovanje za čelnika Stanogradnje i AGM-a.

Neslužbeno će Stanogradnjom upravljati članica Uprave Daniela Franić, supruga gradskog pročelnika za financije Slavka Kojića, dok će AGM preuzeti Svjetlana Dizdar. Novi direktori sjest će u fotelje tvrtki ZGOS i Vladimir Nazor jer su ih stari napustili prije natječaja pa su mjesta upražnjena. Četiri direktora izborilo se za još jedan mandat.

– U devet mjeseci ove godine ostvario sam dobit od 45 milijuna kuna sa Zagrebačkim cestama, riješio sam problem glomaznog građevinskog otpada u gradu i izgradio asfaltnu bazu. To su zasluge zbog kojih sam dobio povjerenje – kazao je Alen Gospočić, direktor Zagrebačkih cesta koji je ostao na položaju.

Ista prava ostaju starim šefovima

Čelnik Holdinga Slobodan Ljubičić kratko je kazao da ima puno povjerenje u nove direktore koji su već dobili zadatke koje moraju ostvariti te da će morati raditi i 16 sati dnevno.Svi dosadašnji direktori neće daleko. Naime, prema ugovoru o zaposlenju Uprava im mora ponuditi posao s istim pravima kao i do sada pa će, kako doznajemo, dobiti funkcije savjetnika.

Ključne riječi

Komentara 15

C0
cos 01
14:12 17.11.2013.

Zamisli koliko posla u tom holdingu. A ja si umislio kako je to sakupljanje smeča , distribucija vode i plina vrlo jednostavan posao. Vraga,ispada da je to daleko kompleksnije i od projekata koje je vodila HGK i ZAMP zajedno.

Avatar Robert28
Robert28
14:10 17.11.2013.

Vidjet ćemo mi Zagrepčani po računima koliko rade i koliko su uspješni.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
15:37 17.11.2013.

"Naime, prema ugovoru o zaposlenju Uprava im mora ponuditi posao s istim pravima kao i do sada pa će, kako doznajemo, dobiti funkcije savjetnika." Super ugovor, znaci sve isto ko i prije, ovi sto su otisli nisu nista izgubili ai a dosli su novi koji su dobili ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije