Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bandić se povukao

Ljubičić: Holding je kičma funkcioniranja ovog grada

slobodan ljubičić
Marko Lukunić/PIXSELL
04.07.2013.
u 13:25

Za govornicom se pojavio i Slobodan Ljubičić, novi šef Holdinga, zastupnicima je obećao stalan uvid u sve dokumente gradske tvrtke i novi financijski plan

Gradska skupština izglasala je smanjenje komunalnog doprinosa pa će nekoliko desetaka tisuća bespravnih graditelja imati izuzetno povoljne cijene prilikom legalizacije. Skupština je izišla ususret i Jakuševčanima kojima su izglasali ponovnu isplatu novčane naknade za život u blizini odlagališta do njegova zatvaranja.

Trenutno se raspravlja o nižim cijenama parkiranja, a potom i besplatnim udžbenicima.

Bandić se povukao

Prije rasprave, Milan Bandić povukao je prijedlog o povećanju broja taksista čime je izbjegao njeno moguće odbacivanje od strane zastupnika. Izgovor za povlačenje bio mu je usklađivanje sa novim Zakonom o cestovnom prometu koji je na snagu stupio 1. srpnja.

Za govornicu je danas  izašao i novi direktor Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić. Zamolio  je zastupnike za suradnju i obećao im znatno transparentiju suradnju nego što su ju imali s njegovim prethodnikom. 

- Zatekli smo milijardu i 400 milijuna kuna nedospjelih obveza. Želimo uspostaviti drugačiji način komunikacije sa Skupštinom, jer vi ste zapravo vlasnici Holdinga. Holding je kičma funkcioniranja ovog grada i danas ćemo vam dati neke informacije o kojima ne trebate odlučivati, ali je dobro da u njih imate uvida – kazao je Ljubičić. Zamolio ih je da uzmu na znanje da će nova uprava potpisati ugovore s bankama o novim kratkoročnim kreditima koje je započela stara uprava.

Dodao je da će na idućoj sjednici predstaviti opsežniji materijal o financijskom restrukturiranju Holdinga do kada će realizirat ugovore koje je započela bivša uprava. Stoga će se Holding kratkoročno zadužiti kod Erste i Zagrebačke banke radi otplate kredita čija naplata dolazi 4. i 5. srpnja. Novi kredit u Erste banci iznosi 20 milijuna eura, a u Zagrebačkoj banci 140 milijuna kuna.

Uz to, Holding će prodati bankama i potraživanja koja bi Holding inače od Grada Zagreba dobio unutar slijedećih pet godina, ukupne vrijednosti 25 milijuna eura. No, budući da tvrtka 9. srpnja mora platiti kamatu u iznosu od 16 milijuna eura, tvrtka je primorana na brzinu doći do novca pa bankama potraživanje od grada daje za 20,74 milijuna eura.

>>Besplatni udžbenici, jeftinije parkiranje i niže komunalije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije