Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ljeto u Zagrebu

Ljeto u Zagrebu
Foto: Marija Gašparović
07.07.2020.
u 15:38

Događanja koja će se u Zagrebu održavati sljedećih mjeseci, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, socijalnu distancu i odgovorno ponašanje svih sudionika, dokazuju da je Zagreb grad koji uistinu živi na svojim ulicama, trgovima i parkovima. Grad koji volimo iz dana u dan dobiva sve ljepše i privlačnije lice te vas srdačno dočekuje.

Zagreb je grad urbanih zvukova i ljetnih ritmova, u  samom središtu grada ili u nedalekim zelenim oazama… Uživat ćete ovdje u koncertima na otvorenom, zanimljivim umjetničkim izložbama i intervencijama, prisjetiti se kako je to gledati  filmove pod  zvjezdanim nebom.

Zagrebački vremeplov, lipanj - rujan
Čim se lipanjsko sunce probije na ulice grada, započinje niz događaja koji nas sve do ponovnog jesenskog zahlađenja vraćaju u prošlost grada. Po ulicama Gornjeg grada susretat ćete se, tako, s likovima po kojima je Zagreb poznat - pjevačima starogradskih pjesama, boemima, šestinskim kumicama... Baš kao na starim filmovima i sentimentalnim fotografijama! 

Ljeto na Štrosu, lipanj - rujan
Strossmayerovo šetalište jamči neke od najromantičnijih šetnji po Gornjem gradu, a u ljetnim mjesecima pretvara se u pozornicu za umjetničke instalacije i nostalgičnu glazbu uživo iz prošlog stoljeća.

Art park Zagreb, lipanj – rujan
Prekrasan park u centru Zagreba pretvoren je u mjesto svih vrsta umjetnosti, ležernih ljetnih druženja i dobre atmosfere. Od lipnja do rujna, Art park na Ribnjaku ugošćuje brojne umjetnike koji, ostavljajući svoj trag, čine ovo mjesto umjetničkom galerijom na otvorenom.

54. Međunarodna smotra folklora, srpanj
U Zagrebu je srpanj tradicionalno rezerviran za folkloraše, koji će i na ovogodišnjoj Međunarodnoj smotri folklora prezentirati izvorne običaje svih regija Hrvatske i mnogih zemalja s nekoliko kontinenta.

Cest is d'Best, kolovoz
Živahan, zabavan i energičan - Cest is d 'Best najpopularniji je međunarodni ulični festival u Hrvatskoj za čijeg trajanja ulice Zagreba ožive i budu preplavljene stotinama izvođača, glumaca, komičara, žonglera, klaunova, glazbenika, plesača i još puno toga. Svatko je dobrodošao i svatko može sudjelovati u programu, bilo da ste mladi ili stari!

OKOLO // around, kolovoz
Projekt posvećen umjetničkom istraživanju Zagreba – OKOLO – malim intervencijama u samo tkivo grada, oživjet će niz javnih gradskih prostora i pretvoriti ih u mjesta gdje se umjetnost spontano dotiče svakodnevice grada (i svakoga od nas). Neke će vas intervencije pozivati na interakciju i korištenje, neke upućivati na novu, ljepšu stvarnost, dok će neke donijeti i dobru dozu humora, ponekad zaboravljenog u užurbanoj svakodnevici.

Zagreb Design Week 2020
Najveći hrvatski festival dizajna koji objedinjuje velike izložbe dizajna, izložbe fakulteta i škola vezanih uz dizajn, konferencije, predavanja, radionice, panele, prezentacije te portfolio prikaze mladih profesionalaca i studenata.

Uz odgovornost, sigurnost i poštivanje mjera, Zagreb ovog ljeta živi na svojim ulicama, u parkovima, na trgovima, jezerima...

… I, doista,  sve je  tu – ritam grada, nostalgični  vremeplov,  zanimljivi susreti, stol za dvoje, radost života  i vrijeme koje se pamti. Ljeto u Zagrebu

Bogati program ljetnih događanja pratite na službenim web stranicama Turističke zajednice grada Zagreba: www.infozagreb.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije