Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaboravljeni u Nehajskoj

Raskopali im ulicu pa hitno otišli u drugi kvart i nisu se vratili: 'Nema radnika, strojeva, a bome ni asfalta!'

Nehajska
Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/2
25.09.2018.
u 14:00

U Plinari kažu da još imaju posla na privatnim parcelama, a stanari da križanje dviju ulica nije privatna parcela

Pukla je cijev u Selskoj pa su dečki rekli da ih preusmjeravaju tamo. Uzeli su strojeve i obećali vratiti se za dan-dva. Prošlo je više od tjedan, kod nas ni radnika, ni strojeva, a bome ni asfalta – govore nam stanari Nehajske, kojima nije jasno gdje je zapelo u privođenju kraju radova u njihovoj ulici.

Pušten je plin

Još početkom ljeta na cijelom području gradilišta Nehajska – Trsatska počela je zamjena plinovoda i plinskih priključaka, a stanarima je tada Gradska plinara, kažu, obećala da će do kraja rujna svi radovi biti završeni.

– Bili su oni gotovi i ranije, svi smo mi imali plin već početkom mjeseca. Međutim, kako su ulice bile raskopane, trebao je doći netko tko će napraviti završne radove, odnosno ponovno nam asfaltirati ceste – govore stanari, a priču potvrđuju i iz Plinare. Otamo nam javljaju da su oni svoj posao završili prije mjesec dana.

– Gradska plinara Zagreb krajem kolovoza završila je sa svim radovima na javnoprometnim površinama u ulicama Nehajska, Crikvenička, Kraljevička, Hreljinska, Grobnička, Severinska, Trsatska, II. Crikvenička, Tribaljska, Bašćanska, Modruška i Gvozdanska, u sklopu gradilišta NTP Nehajska – Trsatska te je potrošačima pušten plin. Primopredaja gradilišta Zagrebačkim cestama napravljena je 11. rujna 2018. – objasnila je glasnogovornica Gradske plinare Velinka Buljan pa dodala da se još uvijek izvode radovi na sanaciji privatnih objekata i parcela, a to će biti završeno do kraja ovog tjedna.

A da to nisu radovi zbog kojih još nema asfalta, uvjereni su stanovnici Nehajske, koji kažu da najkritičnija točka, križanje Nehajske i Crikveničke, koje je jučer bilo potpuno pod vodom, nije privatna parcela.

>> Pogledajte kako su izgledali radovi na cestama po Zagrebu

Uredit će se

– To je posao Zagrebačkih cesta i oni su to trebali dovršiti – govore stanovnici, a glasnogovornik ZG cesta Vlado Suša kaže da će se križanje urediti zajedno s Crikveničkom ulicom koja je također raskopana “zbog radova na instalacijama”. Asfaltiranje kod Nehajske nema veze sa Selskom, kaže Suša. Iako je moguće da se strojevi s redovnog gradilišta šalju na hitne intervencije.

– Ako se dogodi hitna situacija koja u velikoj mjeri utječe na funkcionalnost ili sigurnost prometa, poslat će se slobodni resursi, a ako ih nema, preusmjerit će se s lokacije koja u tom trenutku ne zahtijeva toliku hitnost. Po završetku hitne intervencije strojevi se šalju na lokacije na kojima su potrebni – kaže glasnogovornik ZG cesta.

'Uživancija'

Ljeti prašina, a sad kaljuža. Dinamikom radova pokraj Nehajske nije posve zadovoljan ni predsjednik Gradske četvrti Trešnjevka-sjever Ivan Butorac, koji kaže da mu je sasvim jasno zašto su ljudi ljutiti. Što se samih radova Plinare i ZG cesta tiče, puno nije mogao reći jer poslovi su to koji se ugovaraju s Gradom, a ne vijećem Gradske četvrti, ali nikako mu nije bilo jasno zašto su strojevi povučeni prije nego što je dovršen posao, a nakon toga nisu vraćeni na prvotnu lokaciju. Također, rekao je, 2015. se na potezu koji se ove godine kopao napravio novi asfalt za 440 tisuća kuna.

>> Pogledajte što građani kažu o obnovi i radovima na zagrebačkom rotoru 

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
14:46 25.09.2018.

Glavno je da se Sarajka vratila iz Splita, a to sa cestama? Pa ne stanuje ona u tom dijelu metropole.

Avatar Dr Evil
Dr Evil
10:25 26.09.2018.

Bandić Milan 365 - Stranka rada i rodijačke solidarnosti.

DO
doktorica
16:08 25.09.2018.

neka i dalje glasuju za Bandića...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije