Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lokalni izbori

Lijeva koalicija zajedno na izbore: Holjevac je bio posljednji koji je napravio iskorak za boljitak Zagreba

Zagreb: Konferencija povodom zajedničkog izlaska na lokalne izbore koalicije Zagreb je naš!
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/10
20.04.2017.
u 12:50

Tomislav Tomašević iz platforme Zagreb je naš je zajednički kandidat za gradonačelnika, dok su Urša Raukar i Danijela Dolenec kandidatkinje za dogradonačelnice

Zagreb je naš, Nova ljevica, ORaH, Radnička fronta i Za grad najavili su danas zajednički izlazak na predstojeće lokalne izbore u Zagrebu, te su ispred kipa Većeslava Holjevca istaknuli kako je upravo Holjevac bio posljednji zagrebački gradonačelnik koji je napravio iskorak za boljitak grada.

Tomislav Tomašević iz platforme Zagreb je naš je zajednički kandidat za gradonačelnika, dok su Urša Raukar i Danijela Dolenec kandidatkinje za dogradonačelnice.

Tomašević je izjavio da su u koaliciji progresivne stranke koje se nisu kompromitirale suradnjom s Bandićem ili strankama koje su ga podržavale, kao što su HDZ, SDP, HNS i HSLS. Bandića je nazvao "mađioničarem" jer je uvjerio dio javnosti kako je s malo novca napravio puno za Zagreb, a istina je zapravo obrnuta.

"Posljednji gradonačelnik koji je napravio pravi iskorak za Zagreb je Većeslav Holjevac. Vrijeme je za drugačiju ljevicu koja se temelji na načelima kao što su društvena jednakost, rodna ravnopravnost, ekološka održivost i sl. SDP ne može i ne zna odgovoriti izazovima suvremene ljevice, a mi imamo znanje i borbenost da to učinimo. Zajedno ćemo se boriti da Zagreb bude pravedniji, bolji, otvoreniji i zeleniji grad", poručio je Tomašević. 

Rada Borić iz Nove ljevice rekla je da koalicija želi otvoreni grad za sve građane, etničke i seksualne manjine, osobe s invaliditetom. Najavila je rodno ravnopravne liste, ali ne zbog zakona koji to propisuje, nego zato što u Zagrebu živi 50 posto žena koje hoće i koje trebaju jednako doprinositi izgradnji grada.

"Grad treba cijeniti ono što je ugrađeno u njegove temelje, u temelje rada naših roditelja. Često nas napadaju zbog ideologije, no nama je važno da Zagreb koji je nastao na temeljima antifašizma to i njeguje", kazala je.

Darko Stošić iz ORaH-a najavio je da će nastojati riješiti problem otpada, počevši od Jakuševca, organiziranjem odvajanja otpada na kućnom pragu. Bavit će se problemom vodovoda koji propušta oko 50 posto vode, zagađenjem izvora i pročišćivačem vode koji, osim što je trostruko skuplji od klasičnih, proizvodi kancerogeni mulj i time stvara ekološki incident. 

Čelnik Radničke fronte Mate Kapović obećao je da će se držati slogana "Zagreb u kojem svi odlučujemo", pa kada se bude trebalo nešto graditi u gradu ili pojedinom kvartu, o tome će informirati i za mišljenje pitati građane. Trebalo bi razmotriti i uvođenje participativnog proračuna u kojem bi o 15 posto sredstava odlučivali građani.

>> Može li aktivistička Nova ljevica ugroziti SDP?

>> Glumica i znanstvenica u utrci za mjesto dogradonačelnice

Komentara 7

MA
MarijanaJug
06:38 21.04.2017.

Samo pokusavanje zamazat ljudima oci,pored svih ovih kandidata u Zagrebu nemaju ni malo sanse ako dobe 1% mogu bit sretni

GE
genex
13:29 20.04.2017.

ako je zagreb vaš, pitam se, može li biti naš ? da li vaša platforma zagreb je naš, isključuje nas koji nismo vaši ? da li to onda znači da zagreb nije naš?

Avatar Feniks
Feniks
14:48 20.04.2017.

Po anketama su još na nuli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije