Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačka županija

Liječnicima subvencije na stambene kredite do 1000 kuna

Doktori
Foto: Shutterstock
1/3
28.10.2020.
u 09:36

Pravo subvencije kamate na stambene kredite, kažu u Županiji, imaju doktori medicine koji su u županijskoj zdravstvenoj ustanovi u radnom odnosu na neodređeno vrijeme, kojima se nekretnina namijenjena stanovanju, a na koju se odnosi kredit nalazi na području Zagrebačke županije te da se radi o prvoj nekretnini za stanovanje.

Kako bi zadržala liječnike koji žive i rade na njenom području, Zagrebačka županija raspisala je 240.000 kuna vrijedan javni poziv kojim će subvencionirati kamate na stambene kredite. Pravo subvencije kamate na stambene kredite, kažu u Županiji, imaju doktori medicine koji su u županijskoj zdravstvenoj ustanovi u radnom odnosu na neodređeno vrijeme, kojima se nekretnina namijenjena stanovanju, a na koju se odnosi kredit nalazi na području Zagrebačke županije te da se radi o prvoj nekretnini za stanovanje. Stambenim kreditom smatra se, usto, kredit kojim se financira kupnja, izgradnja, dogradnja ili uređenje nekretnine namijenjene stanovanju.

Subvencionirat će se kamate na kredite u visini 50 posto iznosa ugovorene kamate, to do maksimalnog iznosa od 1000 kuna mjesečno. S obzirom da je riječ o javnom pozivu raspisanom unutar Programa mjera za osiguranje potrebnih ljudskih resursa u zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Zagrebačka županija za razdoblje 2020.-2025. godine, kamata će se subvencionirati u cijelom tom razdoblju ukoliko kod korisnika ne dođe do promijene uvjeta pod kojima je ostvario pravo na subvenciju.

Tekst javnog poziva i obrazac zahtjeva za prijavu nalaze se na web-stranici Zagrebačke županije pod rubrikom Natječaji, a više informacija može se dobiti u Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje na brojevima telefona 01/6009-477, 01/6009-447 ili 01/6009-405.

Zahtjev zajedno s traženom dokumentacijom dostavlja se u zatvorenoj omotnici na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje, Povjerenstvo za dodjelu subvencija, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb, s naznakom „Zahtjev za dodjelu subvencije na stambeni kredit“ ili osobno na navedenoj adresi u pisarnicu u prizemlju zgrade.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije