Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10 GODINA SURADNJE

Lidl donirao 150 tisuća kuna za kupnju dostavnog vozila socijalne samoposluge u Gajnicama

Lidl donirao 150 tisuća kuna za kupnju dostavnog vozila
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/13
16.10.2019.
u 15:18

Časna sestra navela je kako su se uključil u projekt socijalne samoposlugei i drugi trgovački lanci i proizvođači hrane, no da postoji još prostor za pomoć te je  pozivala druge da se uključe.

Uoči dana siromaštva, trgovački lanac Lidl Hrvatska i Caritas Zagrebačke nadbiskupije obilježili su 10 godina suradnje, tijekom koje je Lidl  donirao robu u vrijednosti 10 milijuna kuna Caritasovoj socijalnoj samoposluzi u Gajnicama. Ovom prilikom Lidl je uručio dodatnu donaciju u vrijednosti od 150 tisuća kuna za kupnju dostavnog vozila za potrebe socijalne samoposluge u zagrebačkim Gajnicama.  

- Sretni smo i ponosni što danas obilježavamo 10 godina suradnje sa socijalnom samoposlugom Gajnice. U tom periodu donirali smo više od 10 milijuna kuna. Vrijedno je i spomenuti naš humanitarni rad s Caritasom i sa socijalnom samoposlugom u Gospiću - kazala nam je voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska Marina Dijaković. 

Siromaštvom najvše pogođeni umirovljenici

Socijalna samoposluga u zagrebačkim Gajnicama ima 3302 korisnika, a siromaštvom su najviše pogođeni umirovljenici, djeca i nezaposleni. 

- Prije 10 godina započela je suradnja Lidla i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, a danas imamo više od 3300 korisnika. Dijelimo pakete svaki tjedan, a formirani su prema potrebama korisnika. Koliko je značajna suradnja, pokazuje dva pravca kroz koja se razvila: kontinuirana pomoć našim korisnicima te razvoj i otvaranje novih samoposluga. U ovom trenutku postoji 33 samoposluge, uzevši da se otvara 34. - ispričala je ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije časna sestra Jelena Lončar. 

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

Časna sestra navela je kako su se uključili i drugi trgovački lanci i proizvođači hrane, no da postoji još prostor za pomoć te je  pozivala druge da se uključe. 

Pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić istaknula je kako je Zagrebu izuzetno važna suradnja s Caritasom, te kako je upravo grad Zagreb dodijelio prostor u kojem se nalazi socijalna samoposluga u Gajnicama.

- Naša suradnja ne ide samo u smjeru ove socijalne samoposluge, nego i zbrinjavanja beskućnika, pomoći starijima i to na raznim razinama. Kad ste krenuli, zapravo ste i nas unutar uprave, potaknuli da izađemo iz okvira i potaknemo Crveni križ da otvorimo još jednu samoposlugu i to u Novom Zagrebu gdje su naši građani koji su potrebiti i teško im je našli pomoć. - rekla je Galić. 

Predstavnica korisnika Marija Pavleček posebno se zahvalila osoblju koje svakodnevno radi s korisnicima. 

- Sretna sam i presretna sa socijalnom poslugom koja nam pomaže. Sretna sam što sam među njima i što mi pomažu jer inače ne bih živjela. Bilo mi je grozno dok mi nisu pomogli, a sad sam sretna i presretna. Zvali su me na izlet, a ja more nisam vidjela 59 godina jer nisam mogla. - ispričala nam je predstavnica korisnika socijalne samoposluge Marija Pavleček koja je dodala kako je nakon 35 godina radnog staža dobila mirovinu od 953 kune. 

Komentara 2

FA
fajlpz
18:12 16.10.2019.

Sram vas bilo da Nijemac dođe i pokaže nam kako se ne radi na Božić i Svetog Stipana a sad i ovo. Sramute se Velki Hrvatske gazde katolici. Puuuuuuj

Avatar Cat
Cat
09:17 17.10.2019.

Još jedan razlog više za kupnju u Lidlu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije