Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ušteda i do 1000 kn

Leteći reporter na razmjeni: Ne želimo knjige od preprodavača!

udžbenici_msu
Foto: Jakov Novak
1/6
21.08.2013.
u 18:10

Drugu godinu zaredom zagrebački su srednjoškolci organizirali sajam rabljenih udžbenika

Udžbenici iz kemije, tehničke kulture, zemljopisa, matematike... ali i udžbenici strukovnih škola, atlasi, mape, zadaćnice...

Plato Muzeja suvremene umjetnosti ovaj je tjedan postao prava mala tržnica znanja. Srednjoškolski su učenici, uz podršku Grada, drugu godinu zaredom oganizirali prodaju i razmjenu rabljene literature obvezne za srednjoškolsku nastavu.

Na četrdesetak su se improviziranih prodajnih mjesta tako našli udžbenici iz kemije, tehničke kulture, matematike, ali i udžbenici strukovnih škola kao i zadaćnice, mape, atlasi...

– Već smo nekoliko dana ovdje. Jedna ide u obrtničku školu, a druga u gimnaziju, ali skupa prodajemo udžbenike, pa kad netko kupi naše knjige novac iskoristimo za literaturu koja nama treba. I za kavu – u dobrom raspoloženju govore srednjoškolke Gabriela i Ivona.

U ponudi je najviše literature za gimnaziju, koja se i najčešće traži, a cijene se kreću od 30 do 60 kuna, ovisno o predmetu i očuvanosti knjige. Potrebne udžbenike teže će pronaći učenici viših razreda srednje škole jer je većina ponuđača na sredini svog srednjoškolskog obrazovanja, osim ako iste ne potraže kod preprodavača koji dijele prostor sa srednjoškolcima.

– Kupuju od učenika "na veliko" za male novce, a onda dižu cijenu. Dobio sam nekoliko ponuda od njih, ali odlučio sam sam prodati svoje udžbenike – govori nam srednjoškolac Bruno koji prodaje udžbenike za drugi razred. 

Ipak, većina učenika i roditelja zadovoljni su uštedama koje su postigli kupnjom rabljenih udžbenika.

– Imam dvoje klinaca koji će sad u drugi razred škole za primijenjenu umjetnost. Nisam pronašao svu potrebnu literaturu, ali s ovom koju sam kupio sigurno sam uštedio barem tisuću kuna – govori nam gospodin Igor, koji i sam kaže kako ne želi kupovati od preprodavača, već samo od djece.

Udžbenike će zagrebački srednjoškolci moći kupiti, ali i prodati, do ovoga petka.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije