Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbor

Legendarnog Zagija mogli bi naslijediti Eugen, Đuro, Euzaričak...

26.01.2015., Zagreb - U sportskoj dvorani 3. gimnazije predstavljena maskota Europskih sveuclisnih igara Rijeka - Zagreb 2016.    Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
20.02.2015.
u 18:00

Konačno će ime odabrati žiri koji će činiti poznati hrvatski sportaši poput Marina Čilića, Blanke Vlašić, Filipa Udea...

Punom parom građani smišljaju ime za hrčka koji će biti maskota Univerzijade 2016. godine. Nakon što je natječajem odlučeno tko će biti nasljednik legendarnog Zagija iz 1987. godine, otvoren je i izbor imena na Facebooku koji traje do danas.

Hrčko, Hrki, Hamster Man i Hrko samo su neki od prijedloga koji se odnose na simpatičnog hrčka. Drugi pak Facebook korisnici smatraju da bi mu bolje pristajalo tradicionalnije ime poput Miroslava, Đure i Mirka, a oni kreativniji predložili su i imena Euzaričak, odnosno "europsko-zagrebačko-riječki hrčak", te Eugen – European Universities Games Entertainer.

– Pristiglo je minimalno 100 prijedloga koji su uistinu kreativni – poručili su organizatori te poručili kako će oni izabrati 20-ak od njih. A tada na scenu stupaju poznati hrvatski sportaši koji će svojim glasom odabrati konačno ime maskote. Iako se još ne zna cijeli sastav žirija, organizatori očekuju odaziv Marina Čilića, Blanke Vlašić, Filipa Udea i mnogih drugih.

Europske sveučilišne igre održat će se u Zagrebu i Rijeci sljedeće godine.

Najveće je to sportsko događanje u Hrvatskoj koje će okupiti više od 5000 sportaša studenta sa 350 sveučilišta.

Komentara 3

MR
mrnmarina
10:17 21.02.2015.

Ništa ne može nadmašiti Zagija. Hrčak je totalno besmislen jer uopće nema veze sa našim krajevima, tako da očekujem i neko super bezvezno ime.

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
21:30 20.02.2015.

Ma nek stave cezara il bracu kruha i igara

PU
punica
07:48 21.02.2015.

Adolf, Benito...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije