Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema opasnosti

Ledo: Amonijak iscurio zbog nestanka struje, radnici evakuirani

tvornica ledo (1)
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/7
12.03.2013.
u 08:30

Kao društveno odgovorna kompanija, zbog mjera opreza postupili smo prema predviđenoj proceduri, rekao je direktor Leda ispričavši se zbog eventualnih neugodnosti

Neugodan smrad koji se jutros počeo širiti iz pogona tvornice Ledo na zagrebačkom Žitnjaku uznemirio je stanare, ali na svu sreću, istjecanje amonijaka nije prouzročilo štetu ni za zdravlje ljudi ni za okoliš, potvrdili su iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. 

Plin je počeo curiti zbog kvara na ventilu, a Centar 112 dojavu je primio jutros u 7.40 sati. Ledove nadležne službe obavijestile su Centar 112 i inspektora za zaštitu okoliša, a Ledo je zatvorio ventil.

– U jutarnjim satima u proizvodnom pogonu nestalo je električne energije pa su se uključili sigurnosni ventili na rashladnom postrojenju. Automatski se uključio sustav za apsorpciju, tako da nije došlo do značajnijeg širenja neugodnog mirisa – objasnio je što se dogodilo predsjednik uprave Leda Tomislav Kitonić.

– Kao društveno odgovorna kompanija, zbog mjera opreza postupili smo prema predviđenoj proceduri, što znači da su djelatnici evakuirani iz proizvodnje, a obaviještene su sve nadležne institucije dodao je Kitonić ispričavši se zbog eventualnih neugodnosti. 

Zbog osiguranja na teren su izašle PU zagrebačka, Hitna medicinska pomoć i dežurni službenici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama te vatrogasci s više vozila. 

Nalazite se na mjestu događaja, osjetili ste nesnosan smrad, imate fotografije? Javite nam se na mail dojavi@vecernji.net

 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
09:15 12.03.2013.

tam u zoni agrokora uvjek smrdi ako nije ledo onda je zvjezda i pitaj boga ko još.....

PE
Pemac49
10:39 12.03.2013.

I jos jedno taj LEDO moze da instalira Ventile koji u slucaju nestankaStruje Automatski zatvaraju i do tog nesmije dadolazi ..sad su Zarazili ko zna koliko Djece koji ce imati teske posljedice u zivotu !nemojte daskrivate !kao sto su talijanijani u Seveso Pravite kobne greske i niko nije kriv !! Objasnite Narodu sta je Istina anemojte non stop dazivita na lazima ! Hrvati nesmiju biti Lazljiva Nacija ! Reci istinu pa zivio samo jedan minut to je moj Moto !i ne sramim se nikoga !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije