Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stvar u ruke

Lani je iz Stenjevca bez vrtića ostalo 800 djece

'30.06.2011., Zagreb - Djeciji vrtic u Malesnici, kojeg je financirala opcina Stenjevec. Mario Jelic. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
06.07.2011.
u 23:24

Od jeseni u tri odgojne skupine u novi, montažni vrtić 'težak' 4 milijuna kuna, kreće 90 djece i više nema mjesta.

Lani je brojka od 800 neupisanih mališana u dječje vrtiće na području Stenjevca razbjesnila roditelje. Predstavnici četvrti uzeli su stvar u svoje ruke, iz ovogodišnjeg proračuna izdvojili čak 95 posto raspoloživa novca i sagradili montažni objekt koji na raskrižju Hrnetičke i Ulice Matije Vlačića na jesen može primiti devedeset mališana.

Mjesta za tri skupine

Sva mjesta su popunjena, a tri odgojne skupine od tri do šest godina uživat će u novim prostorijama.

Montažni objekt je podružnica centralnog dječjeg vrtića Špansko, a takvim načinom gradnje, tvrdi predsjednik Gradske četvrti Mario Jelić, ostvaruje se velika ušteda na hladnom pogonu.

Iako je vrtić završen, slijede radovi na uređenju ograđenog igrališta i postavljanje dječjih sprava koje su plaćene novcem Gradske četvrti. Vrtić ima čajnu kuhinju, a hrana mališanima dopremat će se iz centralnog objekta.

– Izgradnjom montažnog vrtića izbjegli smo javni arhitektonski natječaj koji bi izgradnju usporio zasigurno za pola godine. Kada se sve izračuna, ovaj područni vrtić stajao nas je četiri milijuna kuna, što na kraju ispadne 40.000 kuna po polazniku – objasnio je Mario Jelić.

Treba još tri takva vrtića

Pohvalio se kako je vrtić napravljen kao niskoenergetski objekt sa solarnim kolektorima, a upisom djece uštedjelo se i na prijevozu mališana u vrtić u Gornjem Vrapču.

– Situacija u Stenjevcu što se upisa tiče bila je najgora u Gradu Zagrebu. Mjesta nisu odgovarala novim obiteljima koje su se doselile na naše područje – poručio je Jelić. Montažnim objektom financiranim iz proračuna Gradske četvrti, osim Stenjevca, dodatna mjesta vrtićancima osigurali su i predstavnici četvrti Podsused Vrapče, Novi Zagreb-zapad i Črnomerec. – Kako bismo osigurali mjesta za sve trebaju nam barem još tri ovakva objekta, ali teško da ćemo ih sami moći platiti. Tek tada bismo mogli reći da smo u našoj četvrti riješili problem – kaže Jelić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije