Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABORAVILI NA RAZMAK

Lančani sudar ZET-ovih autobusa, ozlijeđeno jedanaestero putnika

zet sudar
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/4
02.03.2010.
u 13:44

Nesreća se dogodila kada je ispred kućnog broja 139 na zaustavljeni autobus naletjelo drugo gradsko vozilo uslijed neprilagođene brzine jednako kao i treće.

Nesvakidašnji lančani sudar tri gradska autobusa koji prometuju na linijama 110, 111 i 159 dogodio se malo prije 13 sati na Remetinečkoj cesti. Nesreća se dogodila kada je ispred kućnog broja 139 na zaustavljeni autobus naletjelo drugo gradsko vozilo uslijed neprilagođene brzine jednako kao i treće. U sudaru je lakše ozlijeđeno 11 osoba. Liječnici u Traumatološkoj bolnici, gdje je nekoliko putnika zatražilo pomoć, rekli su nam kako je riječ o trzajnim ozljedama vrata i nekoliko udaraca po tijelu, no da prijeloma nije bilo.

Ljudska pogreška

Aleksandra Ljuba, glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke, rekla nam je da su se vozila sudarila ponajprije zbog nedovoljnog razmaka između njih. Promet na Remetinečkoj normaliziran je tek nekoliko sati kasnije.

Iako su alkotestovi sva tri vozača bili negativni, direktor Holdingove podružnice Ivan Tolić najavio je da će se u slučaju da se utvrde propusti ili odgovornost vozača protiv njih pokrenuti postupke otkaza ugovora o radu.

Tehničke i servisne ekipe utvrdile su da su vozila redovito održavana i da su bila tehnički ispravna te da se sudar nije dogodio zbog kvara. Loše vremenske prilike i skliska cesta također su doprinijeli sudaru u kojem, na sreću, nitko nije teže ozlijeđen.

- Ovo je bilo nepotrebno i nije se trebalo dogoditi. Za ovako nešto nema isprike - izjavio je zamjenik direktora ZET-a Dubravko Baričević.

- Radimo odgovoran posao. Mi svoje vozače šaljemo na obuke i uvijek ih upozoravamo na opasnosti, no, nažalost, ovakve se nesreće mogu dogoditi - dodao je drugi čovjek u ZET-u.

Prijete otkazi

- Prije dobivanja službenih podataka od policije ne mogu kalkulirati s imenima, ali zasigurno će osobe koje su odgovorne biti kažnjene - zaključio je glasnogovornik Zagrebačkoga električnog tramvaja Tomislav Jurić.

Unatoč tome što šteta po Baričevićevoj procjeni nije prevelika, događaj smatra “katastrofom”.

- Bez obzira na osiguranje, ustanovi li se da je vozač isključivi krivac za nesreću, od njega će se zahtijevati nadoknada štete. Ovo neće proći samo tako - zaključio je zamjenik direktora ZET-a.

Ključne riječi

Komentara 7

CR
crocro
16:13 02.03.2010.

Kada je kišovito vrijeme, smanjena vidljivost zbog kiše, mračno doba dana, tada molim boga dok se vozim da mi u blizini nije garntura autobusa. Zato štu su neki vozači bezobzirni prema ljudima koji sjede u manjim vozilima. Koliko jedni bili snošljivi prema drugima, vidi se demonstracije snage i moći, a poneki vozači ovih velikih vozila, samo što ne kažu: \"Naklonite se jačem i ugibajte se kako god znate, ako hoćete ostati cijeli, ja moram uvijek biti u pravu jer sam jači i uvijek žurim, a vi ostali imate dosta vremena\".

Avatar icka79
icka79
18:26 02.03.2010.

Ljudi ih izbjegavaju pa se sada međusobno sudaraju!

VI
view
14:33 02.03.2010.

Nije ni čudo, s obzirom kako ti vozači ZET-a voze! Katastrofa! Čovjek ima dojam kao da je na rally pisti! Uopće nemaju osjećaja za putnike, ne poštivaju ograničenje brzine niti ju prilagođavaju uvjetima na \"cestama\" (ako se tako mogu nazvati)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije