Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poplava prijeti

Kupa se izlila! U opasnosti kućanstva u općini Pokupsko

Kupa Pokupsko
Foto: Boris Ščitar
1/3
11.02.2014.
u 14:43

Molimo Županijske ceste da što prije reagiraju. Potrebno je podignuti razinu ceste u dužini jednog kilometra između Lijevog Degoja i Auguštanovca - upozorio je Božidar Škrinjarić.

Zbog kiše koja ne prestaje padati, vodostaj Kupe u stalnom je porastu. Rijeka se već izlila na dijelu županijske ceste Pokupsko – Lijevi Degoj – Auguštanovec, javljaju Kronike Velike Gorice.

Djelomično je poplavljena prometnica između naselja Lijevi Degoj i Auguštanovec. Iz Stožera za zaštitu i spašavanje općine Pokupsko procjenjuju kako postoji mogućnost da već tijekom večeri ova naselja budu odsječena od svijeta. To bi značilo da stari i nemoćni mještani mogu biti životno ugroženi jer do njih hitna pomoć neće moći stići.

Načelnik općine Pokupsko Božidar Škrinjarić ističe da u slučaju najgoreg pripremaju alternativni put do mještana. Osim čamaca, postoji i zaobilazni put preko šume kojim se može jedino traktorima.

Škrinjarić poziva Županijske ceste da hitno dođu i podignu razinu prometnice.

Foto: Kronike VG

Foto: Kronike Velike Gorice

– Molimo Županijske ceste da što prije reagiraju. Potrebno je podignuti razinu ceste u dužini jednog kilometra između Lijevog Degoja i Auguštanovca. Već niz godina upozoravamo županijske ceste da to učine. Prošle je godine počela sanacija, ali nije dovršena. Kupa raste i mi smo ponovno u opasnosti – kaže načelnik upozoravajući da su u slučaju poplave najugroženiji bolesni ljudi.

– To bi značilo potpuni kolaps. Službe ne bi mogle reagirati. Pedeset obiteljskih kuća već noćas može biti izolirano od svijeta, a u njima ima starih i nemoćnih ljudi koji bi mogli trebati hitnu pomoć. Uz to, teško da će sutra građani moći na posao i djeca u školu – napominje Škrinjarić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije