Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ogromni minusi

Kultni Radio 101 završio u stečaju, program zasad ide dalje

101
Foto: PIXSELL
1/3
10.01.2011.
u 17:55

Po stečajnom zakonu ispunjeni su uvjeti za pokretanje stečajnog postupka - nelikvidnost i prezaduženost.

Kao što je i najavljeno, Radio 101 od danas odlazi u stečaj. Odlučila je to sutkinja zagrebačkog Trgovačkog suda na današnjem ročištu, a odluci o pokretanju stečaja nitko se nije protivio. Po stečajnom zakonu ispunjeni su uvjeti za pokretanje stečajnog postupka, a to su nelikvidnost i prezaduženost. Radio će od danas voditi stečajni upravitelj Branko Petanjek.

Nakon gotovo 27 godina u eteru, Radio 101 prestao je postojati u onakvom obliku kakvim smo ga svi poznavali. Kako ne bi izgubio koncesiju, radio će i dalje emitirati s minimalnim brojem ljudi nužnim za održavanje programa. U programu se trenutačno mogu čuti glazba, reklame i vijesti.

Perić: Nadam se da ovo nije kraj za Radio

– Stečaj nije kraj Radija 101. Nadam se da će slušatelji i dalje imati priliku slušati dobar program. Nadam se da će program i dalje ići i da će slušatelji ostati uz nas. Nakon provedenog stečaja vjerovnici mogu odlučiti o budućnosti Radija 101. Ja se nadam da će se naći novi vlasnik koji će nastaviti djelatnost na temeljima koji su poznati našim slušateljima. Vjerujem da ovo nije kraj nego da ćemo uskoro govoriti o novom početku – rekao je bivši predsjednik uprave Drago Perič u telefonskom obraćanju slušateljima i djelatnicima Radija 101.

Perić je ponovio svoju jučerašnju izjavu da su svi pregovori koji su vođeni sa zainteresiranim kupcima završavali neuspješno. Radio ima dug od oko 20 milijuna kuna, a imovina ne vrijedi više od milijun, milijun i pol kuna.

– Revizija je pokazala da su se bilance frizirale, prihodi umjetno povećavali i lažno pokazivali da Radio 101 posluje dobro. Bivši NO u zadnjih je deset godina glumio fikus te se nije nijednom zapitao kamo je nestao novac, a oprano je oko 50 mil. kn – ustvrdio je Perić.

Kako doznajemo od zaposlenika, stečajni upravitelj Petanjek smatra da je moguće zadržati koncesiju. U slučaju prodaje radija isplatili bi se vjerovnici, najprije radnici.

Komentara 263

KU
kukuriku
18:45 11.01.2011.

eko sada uz Mojzesícu.., gre i cila ekipa 101 za Savjetnike-Josi Tintenfischu.., koji nas sa tretnim (stocnim)-vlakom Bez Voznog Reda vracá u yugozlobiju-medju partizane\"antifasiste\", udbasé i nomadske-narode,..Tamo-amo-way.. ..!!

DU
Deleted user
15:07 11.01.2011.

Svi spominju nekog šoroša,neki mi netko objasni tko je taj lik

VO
virko_om
12:02 11.01.2011.

po čemu se razlikuje Sanader od Vrabec-Mojzeš, samo po tome što je govorio i ponašao se kao \"hrvatina\" a ova je jugoslavenka, rezultat, nestali milioni kuna poreznih obaveznika, u prijevodu HRVATA, jer su ovi pomagali ekonomije susjednih zemalja kupujući stanove i firme, a komunjare lupaj te munuse

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije