Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon dvije godine pauze

Kultni frizeraj Kincl ponovo otvoren

14.05.2016., Zagreb - Na Langovom trgu otvoren je frizerski salon Vesne Kincl.  Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/7
16.05.2016.
u 08:00

Stari logo ovaj put postavljen je iznad salona na Langovu trgu 3

Frizerski salon Kincl, koji nosi titulu i nematerijalne kulturne baštine Republike Hrvatske, ponovno radi nakon što je dvije godine bio zatvoren.

Stari logo ovaj put postavljen je iznad salona na Langovu trgu 3. Podsjetimo, vlasnica Vesna Kincl Murtić morala je iseliti nakon što je prostor u Praškoj vraćen starim vlasnicima. Sve do 2014. radili su u prostoru koji se nije mijenjao otkako ga je obitelj Kincl otvorila 1935. godine, a roditelji Vesne Kincl Murtić, kao i njihova nasljednica, šišali su stotine javno poznatih osoba. Osim što su radili po najnovijim trendovima, oni su ih i postavljali, pa je Vesna Murtić Kincl 1962. ošišala i napravila prvu kratku frizuru koje su poslije postale jako popularne. Model joj je bila tada poznata manekenka Irena Uhl. Iako je diplomirala francuski i talijanski jezik, život je posvetila kosi, a jednako tako njezina djeca i unuci znaju raditi sa škarama. No salon Kincl sada će voditi Marijana Habijanec, djelatnice gospođe Kincl, koja je kod nje radila 12 godina.

– Nastavljamo istim tempom. Znali smo uvijek raditi sve frizure, od klasičnih, tradicionalnih do onih povijesnih i etnografskih – priča Marijana Habijanec, kojoj će pomagati još jedna kolegica, dok će gospođa Kincl Murtić biti povremeni konzultant.

– Drago mi je da će tradiciju nastaviti jedna kvalitetna radnica koja je u toku svojeg radnog staža postala i prvakinja hrvatske u vjenčanoj frizuri – priča Vesna Kincl Murtić. Iako je od Grada Zagreba zatražila prostor, nije ga dobila, pa je na ideju o ponovnom otvaranju u ovoj kombinaciji došla Marijana, koja je sama iznajmila prostor na Langovu trgu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije