Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uvijek uz njega

Kud Bandić, tud i oni – pročelnici pohode utrke magaraca, mise, koncerte, proštenja

Pročelnik za promet Dinko Bilić na misi u Jelkovcu
Foto: Marin Tironi/Pixsell
1/6
02.10.2019.
u 14:16

Aktivan gradonačelnik ima puno “terenaca”, no nije baš jasno po kojem se ključu bira pratnja

Nije bitno gdje si, nego s kim si. Znaju to suradnici gradonačelnika Milana Bandića, koji sa šefom često “potegnu” i na pomalo neočekivane terene. Hvala bogu, prvi čovjek metropole ima ih more pa pročelnici gradskih ureda, direktori Holdingovih podružnica te zastupnici Stranke rada i solidarnosti u Skupštini svaki dan mogu odabrati barem jedan po svojem guštu.

Idu na ono vezano uz resor

Mogu ili, ako ćemo posve točno, morali bi. Doduše, nitko im to ne naređuje, ali na gradonačelnikove terene uredno ih se pozove pa se nekako onda, govore nam pozvani, podrazumijeva i da će se pojaviti.

– Obvezno se ide na ono što je direktno vezano uz resor. Primjerice, ako gradonačelnik otvara obnovljenu cestu, ići će pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje ili njegovi pomoćnici ili pak svi oni zajedno. A ići će i direktor Zagrebačkih cesta – govore nam u gradskoj upravi, u koju smo i službeno poslali upit po kojem se “ključu” biraju oni koji bi se trebali pojaviti na terenu, ali odgovor nismo dobili. Zanimalo nas je to ponajprije jer smo, brzinskim pregledom fotografija s lokacija koje je posljednjih nekoliko mjeseci posjećivao Milan Bandić, zaključili da sami resori i nemaju baš puno veze s time gdje se koji gradonačelnikov suradnik pojavljuje. Barem se tako nadamo jer, primjerice, direktor Gradskih groblja Patrik Šegota dobro se zabavljao na Rujanfestu, pregledao je štandove na proštenju u Čučerju, bio je na misi na Bistrici, otvorio je obnovljenu Držićevu, a bome i Ljeto na Zrinjevcu. Posjetio je s Bandićem i Virsku noć, a na toj je morskoj fešti bio i skupštinski zastupnik stranke “365” Miodrag Demo. Obali ovog ljeta nije odoljela ni pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Sanja Jerković, i to ne samo onoj savskoj već i tribunjskoj, gdje je s prvim čovjekom grada pošla na 52. tradicionalne trke tovara.

Zastupnici najlogičniji

Iako je to više možda prometna problematika pa se na utrkama mogao očekivati, recimo, Dinko Bilić, koji vodi Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, on se ipak odlučio da će gradonačelnika pratiti na svečanom misnom slavlju u povodu obilježavanja prvog pastirskog pohoda sv. pape Ivana Pavla II. u Jelkovcu. Na istok grada, ali u Dubec, otišao je i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, i to kako bi, prigodno, otvorio tamošnju tržnicu. A iako se možda ovaj posljednji primjer čini i najsuludijim, a to je doktorica znanosti iz područja molekularne biologije Gordana Rusak na obilasku rotora, taj je u konačnici možda i najlogičniji.

– Ona je skupštinska zastupnica i pripada klubu bandićevaca. Oni su pozvani na gotovo sve terene, baš kao i zastupnici ostalih stranaka, da provjere kako napreduju projekti za koje su u gradskom parlamentu digli ruku – kažu nam u gradskoj upravi, u kojoj su nam objasnili i najrevnije “terence”. Kako su rekli, ne idu svi direktori Holdingovih podružnica s gradonačelnikom uokolo samo u funkciji voditelja svojih poduzeća. Idu, što je još i “genijalnije”, zato što su pripadnici gradonačelnikove Stranke rada i solidarnosti.

Ključne riječi

Komentara 28

Avatar indigo25
indigo25
14:32 02.10.2019.

Aha .. Znači to su ti klauni koji ga stalno prate. Profesionalni uhljebi. Bože što sve ova zemlja može trpjeti.

KR
krenica
14:31 02.10.2019.

Jadni baš mi ih je žao,jer ubiše se od silnog posla. Baviti se politikom,voditi gratske i državne firme su slatke brige. Valjda ste gledali današnji Sabor pa sramote li sramote i oholosti tih ljudi što tamo dolaze i u većini ne dolaze. U kasnim jutarnjim satima oko 15 zastupnika sa nekakvim pričama,pa oko podne navali većina na dizanje ruku pa za 1 sat odoše na ručak pa polako kući.Jadna nam majka sa takvim "liderima".

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
14:32 02.10.2019.

Kad bi Hrvatska bila Pravna država, što mislite, koliko vagona bi morali oguliti krumpira. Mislim da njive ne bi mogle toliko roditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije