Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
2 10°C
  • Vito:

    Do Vrapča biciklom je najjednostavnije i najbrže - dovoljno je voziti se jedna dan po do sad nacrtanim stazama i u Vrapću ste već slijedeći dan gdje vam daju sredstvo za smirenje i odvajanje od biciklističkog upravljača.

  • Vito:

    Plan je to gradske uprave koja je za takozvani “sharrow”, odnosno zajedničko odvijanje motornog i biciklističkog prometa ::: “sharrow” = oznaka za biciklističku stazu --- However, this tends to be used more as an indication of a formal cycle route ... prikaži još! rather than as an encouragement to share the road. --- Međutim, to se više upotrebljava kao pokazatelj formalne staze biciklistima, a ne kao poticaj za dijeljenje ceste. __ To znači da je trenutno stanje u Zagrebu PROTUZAKONITO prema zakonu o sigurnosti prometa. __ U Zakonu o sigurnsoti prometa nema “sharrow” oznaka. __ Ne vjerujete??? __ Dostupno na internetu: Na temelju članka 31. stavka 2., Zakona o sigurnosti prometa na cestama (»Narodne novine«, br. 105/04) ministar mora, turizma, prometa i razvitka u suglasnosti s ministrom unutarnjih poslova donosi PRAVILNIK o prometnim znakovima, signalizaciji i opremi na cestama --- Sve nacrtano i nigdje nema ovih novih znakova vidljivih na slici i ulicama Zagreba, što znači da je protuzakonito

  • Vito:

    Kroz cijeli Donji grad 30 km/h::: Sad je ta brzina 45km/h i kad ju održavate pred sobom imate pet (5) "zelenih" semafora po "zelenom valu" istok zapad/zapad istok. __ Čak i biciklom možete održavati brzinu 45km/h po "zelenom valu", naravno, ... prikaži još! ako želite __ Jedino što je potrebno??? - Dopustiti ubijanje motorista koji se voze po biciklističkim stazama. __ Nekolicina mrtvih bila bi dovoljna da više niti jedan ne vozi po biciklističkoj stazi "zelenog vala", a što sad obilno koriste dok ih mili poli cajci ne žele niti pogledati.

Još iz rubrike Zagreb

Vegansko kolinje
KOLINJE

Na Cvjetnome trgu održana 'Veganska svinjokolja'

Svecana dodjela Nagrade Luka Ritz
SUZBIJANJE NASILJA

U Zagrebu održana svečana dodjela Nagrade Luka Ritz

Vegansko kolinje
PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Vegansko kolinje usred Zagreba: 'Nijedan obožavatelj mesa nije bio razočaran'

10