16 12°C
  • Vito:

    Do Vrapča biciklom je najjednostavnije i najbrže - dovoljno je voziti se jedna dan po do sad nacrtanim stazama i u Vrapću ste već slijedeći dan gdje vam daju sredstvo za smirenje i odvajanje od biciklističkog upravljača.

  • Vito:

    Plan je to gradske uprave koja je za takozvani “sharrow”, odnosno zajedničko odvijanje motornog i biciklističkog prometa ::: “sharrow” = oznaka za biciklističku stazu --- However, this tends to be used more as an indication of a formal cycle route ... prikaži još! rather than as an encouragement to share the road. --- Međutim, to se više upotrebljava kao pokazatelj formalne staze biciklistima, a ne kao poticaj za dijeljenje ceste. __ To znači da je trenutno stanje u Zagrebu PROTUZAKONITO prema zakonu o sigurnosti prometa. __ U Zakonu o sigurnsoti prometa nema “sharrow” oznaka. __ Ne vjerujete??? __ Dostupno na internetu: Na temelju članka 31. stavka 2., Zakona o sigurnosti prometa na cestama (»Narodne novine«, br. 105/04) ministar mora, turizma, prometa i razvitka u suglasnosti s ministrom unutarnjih poslova donosi PRAVILNIK o prometnim znakovima, signalizaciji i opremi na cestama --- Sve nacrtano i nigdje nema ovih novih znakova vidljivih na slici i ulicama Zagreba, što znači da je protuzakonito

  • Vito:

    Kroz cijeli Donji grad 30 km/h::: Sad je ta brzina 45km/h i kad ju održavate pred sobom imate pet (5) "zelenih" semafora po "zelenom valu" istok zapad/zapad istok. __ Čak i biciklom možete održavati brzinu 45km/h po "zelenom valu", naravno, ... prikaži još! ako želite __ Jedino što je potrebno??? - Dopustiti ubijanje motorista koji se voze po biciklističkim stazama. __ Nekolicina mrtvih bila bi dovoljna da više niti jedan ne vozi po biciklističkoj stazi "zelenog vala", a što sad obilno koriste dok ih mili poli cajci ne žele niti pogledati.

Još iz rubrike Zagreb

Nesreća Maksimir
Nesreća

Tramvajski promet u prekidu: Na Maksimirskoj se zabio u rasvjetni stup

policija
DOGODIO SE NIZ PROVALA

Za Uskrs ste otišli iz Zagreba? Možda biste trebali provjeriti svoj dom

2
uskrsna jaja u pješčaniku

Čokoladni zeko ima duge uši da čuje djecu koja ga žele loviti. Mora, jer će ga pojesti