Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Švaljek kritizira vlast:

Krov spremišta na Remizi se urušava, a kamionima koji se raspadaju Čistoća kupi smeće

07.02.2017., Zagreb - Nezavisna kandidatkinja za gradonacelnicu Zagreba Sandra Svaljek odrzala je konferenciju za medije na Kvaternikovom trgu.   Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/ PIXSELL
1/5
08.02.2017.
u 17:25

Sindikalisti Čistoće i ZET-a pojavili su se sa Sandrom Švaljek, kandidatkinjom za gradonačelnicu Zagreba, na njezinoj tiskovnoj konferenciji

– Uvjeti rada u Zagrebačkom holdingu vrlo su loši i gotovo nehumani. Problem su i agencijski radnici, njih između 500 i 700. Radi se o ljudima čiji karakter posla nije niti sezonski niti privremeni niti povremeni, riječ je o ljudima koji kontinuirano rade, a obespravljeni su i nemaju materijalna prava koja imaju stalno zaposleni – upozorila je Sandra Švaljek, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba. Sa sindikalistima Zdravkom Stoilkovićem iz Čistoće i Draženom Jovićem iz ZET-a jučer je na Kvaternikovu trgu održala je konferenciju o “nemaru i neodrživom stanju” u Zagrebačkom holdingu. O aktualnim problemima prvotno je planirala govoriti u staroj trinaestici. Novinarima je, kaže, čak i kupila karte, ali izjave je na kraju dala ispred tramvaja. Skrenula je pozornost i na spremište na Remizi u kojem se popravljaju ZET-ova vozila, a koje je staro 80 godina i urušava mu se krov.

– I vozni park Čistoće u vrlo je lošem stanju. Vozila su stara između 13 i 29 godina – istaknula je Švaljek. Kao treći problem istaknuto je jednostrano otkazivanje kolektivnog ugovora. Nezaobilazna je bila i tema nepotizma u Holdingu.

– Imamo višak zaposlenika, a manjak radnika – prokomentirao je sindikalist Dražen Jović. Njegov kolega Stoilković dodao je da se “preko rodbinskih i političkih veza” zapošljavaju ljudi na “vrlo upitnim poslovima”.

– U Čistoći se krši Zakon o radu jer je 13 kolega rade kao agencijski radnici već pet-šest godina, a po zakonu smiju tri godine – istaknuo je Stoilković. To su radnici koji se zapošljavaju preko agencija, a ZG Holding ih koristi za “povremeno” obavljanje posla. Kako to i “priliči” predizbornim obećanjima, Švaljek je obećala da će se svi ti problemi riješiti kada ona postane prva žena Zagreba.

Komentara 2

VI
Vito
09:27 09.02.2017.

Izgleda da se nekom nisu sviđali prethodni komentari pa su izbrisani. _____________ No, to je današnja demokracija - ako nisi za "gradonačelnika" onda niti ne smiješ komentirati

VI
Vito
09:26 09.02.2017.

Krov spremišta na Remizi se urušava ::::::::::::::::::::::::::::::::::: Nije samo krov, "češki" tramvajski krovovi i prozor prokišnjavaju na malo jačem pljusku. ____________ Putnici pretpostavljaju da je voda napodu tramvaja unesena hodanjem, ali kad malo bolje pogledate, vidjet će te kako "teče" kroz prozor, ili ukrasne letvice. _______________ A vožnju u takvim tramvajima plaćate iz poreza, prireza i vlastitog džepa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije