Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKLAPALI UGOVORE

Krivotvorenim punomoćima dolazili do mobitela i televizora koje su potom prodavali

mobiteli
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
21.08.2019.
u 20:16

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 241.500 kuna, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Zagrebački policajci prijavili su u utorak 37-godišnjaka i 18-godišnjakinju koje se sumnjiči da su krivotvorenjem punomoći sklopili više pretplatničkih ugovora s dva telekomunikacijska poduzeća od kojih su po povoljnim uvjetima nabavljali mobitele i televizore koje je osumnjičenik potom prodavao.

Sumnja se da je 37-godišnjak od sredine rujna pa do kraja studenog 2018. godine, radi pribavljanja protupravne imovinske koristi, na zasad neutvrđen način pribavio osobne podatke više osoba da bi potom krivotvorio njihove punomoći u kojima ga ovlašćuju da zasnuje pretplatničke ugovore u dva poduzeća iz Zagreba te da ujedno i preuzme mobitele i televizore, s obvezom trajanja pretplatničkog odnosa na 24 mjeseca.

Na taj način doveo je u zabludu zaposlenike telekomunikacijskih poduzeća i sklopio više pretplatničkih ugovora te po povoljnim uvjetima kupio mobitele i televizore. Također, zatražio je da mu mobiteli i televizori budu dostavljeni na više adresa na području Poreča te se i potpisivao na potvrde dostavne službe u ime oštećenih osoba.
 
Također se sumnja da je 18-godišnjakinja od sredine prosinca 2018. godine do siječnja 2019. godine na stranicama društvene mreže pronašla objavljene izgubljene osobne dokumente i na taj način pribavila osobne podatke više osoba. Podatke osoba koristila je kako bi na ime osoba krivotvorila punomoći u kojima je ovlašćuju da zasnuje pretplatničke ugovore i preuzme mobitele.

Nakon toga je u više navrata kontaktirala telekomunikacijsko poduzeće i sklopila ugovore i po povoljnim uvjetima kupila više komada mobitela. Potom je preuzimala mobitele u raznim poštanskim uredima uz predočenu krivotvorenu punomoć te ih zatim predalava 37-godišnjaku koji ih je prodao.



Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 241.500 kuna, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
Ključne riječi

Komentara 3

DA
dahna
07:25 22.08.2019.

GArant Hrvatski telekom.....Gdje je sad advokatski ured Hanžeković i partneri.....koji su mi prije 5-6 godina poslali ovrhu za mobitel koji nisam od H.telekoma nikad imala....

SA
samoborka
06:31 22.08.2019.

Izrazito sam protiv ikakve kradje,ali kada vidim da je netko opljackao -teleoperatere-, dodje mi toplo oko srca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije