Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSLS

Kristijan Jelić: Holding će gubiti 30 milijuna kuna mjesečno zbog odgode novog modela otpada

Zagreb: Kristijan Jelić o novom gospodarenju otpadom, prijedlozima za unaprijeđenje rada ZET-a i stanju u Ciboni
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
20.06.2022.
u 13:35

Osvrnuo se i na nadolazeće točke Gradske skupštine, poput odluka o zakupu i kupoprodaji poslovnoga prostora i te prijedlog odluke o prodaji stambenih prostora u vlasništvu grada Zagreba.

Približava nam se 1. srpnja, a Grad nije osigurao osnovne uvjete za prikupljanje komunalnog otpada prema novom modelu! Vrećice ne postoje, lokacije bokseva nisu određene (a kamoli izgrađene), dok edukacija građana još nije ni počela, naglasio je danas zastupnik u Gradskoj skupštini iz reda HSLS-a Kristijan Jelić, te dodao da  se procjenjuje izravna šteta Holdingu  u iznosu od 30 milijuna kuna mjesečno.

– U proračunu za 2022. godinu planirano je 137 milijuna kuna od prodaje vrećica. Naše pitanje glasi tko će to platiti? Zbunjeni porukama Grada u vezi s nastavkom projekta "odvajanje otpada" u Gradu Zagrebu, predstavnici suvlasnika 40 višestambenih zgrada, među kojima su neke od najvećih zgrada u naselju Prečko i najveća zgrada u Hrvatskoj, tzv. “Mamutica", obratili su se Gradu s molbom za radni sastanak. Smatraju da projekt nije kvalitetno razmotren u potpunosti i žele da se saslušaju neki od predstavnika suvlasnika, koji iz prakse poznaju problematiku koju je Gradska vlast obradila tek teoretski. Kako i sami naglašavaju, cilj im nije zaustavljanje projekta, nego izrada kvalitetnog, standardiziranog i učinkovitog projekta koji ima "glavu i rep" – rekao je Jelić. 

Osvrnuo se i na nadolazeće točke Gradske skupštine, poput odluka o zakupu i kupoprodaji poslovnoga prostora i te prijedlog odluke o prodaji stambenih prostora u vlasništvu grada Zagreba.

– U HSLS-u smo još prošle godine upozoravali da je više od 500 poslovnih prostora u vlasništvu Grada Zagreba izvan funkcije, zbog čega se svakim danom stvaraju nepotrebni troškovi za Grad. Bilo je i prije dobrih prijedloga i planova, ali nažalost dosad su uvijek zapinjali u provedbi, što, nadam se, ovaj put neće biti slučaj. Jedina točka koja nam je sporna glasi “Gradonačelnik može u interesu Grada Zagreba, bez obrazloženja, zaključkom poništiti cijeli javni natječaj ili pojedinu lokaciju iz javnog natječaja”. Naime, znači li to da gradonačelnik može, ako mu se ne sviđa političko opredijeljene najboljeg ponuditelja, (bez obrazloženja) poništiti natječaj? – rekao je Jelić koji je u ime stranke pozdravio program energetske obnove, dogradnje i izgradnje zgrada javnog sektora za razdoblje do 2030. godine. 

Ključne riječi

Komentara 12

DA
daliboris
15:49 20.06.2022.

Tomašević je Zagreb i Holding paralizirao. MOŽEMO elementarna nepogoda je u godinu dana s tom paralizom nabila milijjardu kn dugova Zagrebu i Holdingu. Na tu paralizu, gomilanje dugova i MOŽEMO nerad su upozoravali Samodol i Vuković pa su smijenjeni. Tomašević stvara dugove svojom nesposobnošću, to je gore od lopovluka najgore vrste. Zato jer stvara dugove on kakti štedi. Zato nema novca za popravke kamiona čistoče, Zrinjevac nema novca da pokosi travu u cijelom Zagrebu, dobavljači ne dobivaju novac za isporučenu robu, ma ništa ne funkcionira kako treba u Zagrebu jer je Tomašević neradom, paralizom i uhljebljivanjima MOŽEMO kadrova usporio cijeli ZG komunalni i administracijski sustav.

Avatar Point_of_view
Point_of_view
18:53 20.06.2022.

Još jedan lumen zalutao u politiku! Da li je ovaj genije uračunao u svojoj kalkulaciji i ovu točku? Recimo, ja sad plaćam odvoz smeća mjesečno 102,57 kn a od 01.07. bi trebao plaćati samo 45 kn plus vrećice. Od kudaa onda toliki gubitak Čistoći, ako ja do 01.09. budem i dalje plaćao 102,57 kn odvoz smeća? Zar nije gradonačelnik Tomašević iznio kalkulaciju, po kojoj će troškovi odvoza komunalnog otpada za većinu građana ostati skoro isti? Znači, ne koristim vrećice ali zato plaćam 57,57 kn dodatno, što ne bih plaćao da imam vrećice! Jasno?

Avatar Purgerdragovoljac
Purgerdragovoljac
14:06 20.06.2022.

A kaj se može očekivati od nekoga tko u svojoj 40.-oj godini života u radnoj knjižici prije preuzimanja funkcije gradonačelnika nije imao doslovno niti jednog jednog radnog dana staža? Voditi Zagreb slično je kao voditi mega tvrtku, pa su mi i danas nepoznanica svi koji su dali glas nekome bez ikakvog radnog iskustva, tko god on bio. Niti jedna velika tvrtka ne može si priuštiti pripravnika na mjestu predsjednika uprave, jer bi bila osuđena na propast. Jednako je i s našim gradom, na žalost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije