Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čistoća u akciji

Krenulo čipiranje na spremnicima u Utrini, uskoro će ih dobiti cijeli Zagreb

Spremnici za otpad
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
23.10.2019.
u 15:17

Čistoća je zamolila Zagrepčane da omoguće njihovim djelatnicima čipiranje kanti, uz opasku da će miješanog otpada biti manje bude li svatko odvajao otpad

Svojevrsne barkodove na spremnicima za miješani komunalni otpad jučer je dobio dio Utrine, a uskoro bi trebao i cijeli Zagreb. Riječ je o, kako su kazali u Čistoći, terenskoj akciji čipiranja spremnika “u svrhu uspostave digitalne evidencije preuzimanja otpada”.

– Naljepnica sadrži radiofrekventni čip koji će pri pražnjenju evidentirati spremnik povezan s obračunskim mjestom i vrijeme njegova pražnjenja – poručili su iz Čistoće pa dodali da je evidencija o preuzetom otpadu obveza temeljena na Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom Vlade RH jer će ubuduće svako kućanstvo plaćati fiksni dio računa, dok će ostatak ovisiti o broju pražnjenja spremnika.

Čistoća je i zamolila Zagrepčane da omoguće njihovim djelatnicima čipiranje kanti, uz opasku da će miješanog otpada biti manje bude li svatko odvajao otpad. Hoće li ga i biti manje, međutim, neće se moći provjeriti jer ovo čipiranje ne podrazumijeva i vaganje otpada te plaćanje računa po njegovoj masi, nego samo evidenciju da je spremnik ispražnjen.

VIDEO Zagreb: Olujni vjetar na Trešnjevci čupao stabla i prevrtao štandove i kante za smeće:

Ključne riječi

Komentara 7

DV
dvorskaluda
17:50 23.10.2019.

Poslali smo zahtjev za mani, najmanji spremnik za miješani komunalni otpad. Recikliramo, i tek svakih 12-ak dana uspijemo napuniti jedva pola spremnika. A plaćamo puni. E, neće više ići.

DU
Duslikr
15:28 23.10.2019.

Još jedno " rješenje " koje ne služi ničemu.

NI
ninaluce
12:29 26.10.2019.

Bilo bi interesantno da su Utrine dobile kante za BIO otpad do sad!!! Čipirali nam kante a nemamo kante za bio otpad nego samo za mješoviti i za papir. Ko tu koga?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije