Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinju radovi?

Kreće sanacija tunela Grič, unutra će biti Muzej osjeta

tunel grič
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
12.04.2016.
u 16:15

Grad Zagreb raspisao je natječaj putem javne nabave za izvođenje radova

Sanacija tunela Grič vrijedna 2,5 mil. kuna mogla bi uskoro početi.

Naime, Grad Zagreb raspisao je natječaj putem javne nabave za izvođenje radova. Time bi tunel koji spaja Radićevu i Mesničku konačno trebao dobiti funkciju, a gradonačelnik Milan Bandić već je najavio da će se turisti njime šetati već ovog ljeta.

Tamo bi se trebao otvoriti “Muzej osjeta”, u sklopu kojeg bi se korištenjem ekrana, projekcija i holograma stvorili i prostori za predstavljanje sadržaja iz zagrebačke povijesti.

Komentara 4

MI
MikiPrdekana
19:52 12.04.2016.

Šta je taj sve obečao u 15 godina, nije mu ništa za vjerovat.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
21:37 12.04.2016.

Hm, ima smisla. Ova ekipa kaj kopa u parku Grič radi dobar posao, pa bi se mogla primiti i ovoga što nije veliki posao. Buga Pantlik voli to raditi, a unosi dušu u stare kosti i sve što se starina tiče. Treba joj dati šansu. I ova dva dede, Silvek Novak i Hržić mogu to pratiti, ali im se ne sme dati da fantaziraju svoje. Bandinjosa van iz priče, on nek samo da neku siću. Jedino malo glupo zvuči "muzej osjeta". Preformulirati.

VI
Vito
08:09 13.04.2016.

Tamo bi se trebao otvoriti “Muzej osjeta” ---- korištenjem ekrana, projekcija i holograma _______________ Osim onih sa zdravim očima, kako se može osjetiti projekcija, ekran, pogotovo hologram????????????? ____________ Malo sam "star" pa mi je promaklo novo značenje riječi osjet = doživljaj koji nastaje djelovanjem fizikalnog procesa na osjetilo, čulni opažaj = vid, opip, okus, miris ___________________- Kad se samo sjetim koliko su se trudili muzeji napraviti postav osjeta za slijepe i slabovidne "padne mi mrak na oči" ovakvim predstavljanjem turističke ponude nakon 20 godina od prestanka ratne opsanosti na području Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije