Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kreativna REakcija za nenasilje

Kreativna REakcija za nenasilje
Foto: Promo
PR
Autor
PR članak
13.12.2017.
u 16:01

Udruga Zamisli kroz Regionalni Info centar za mlade Zagreb provodi projekt Kreativna REakcija za nenasilje uz financijsku podršku Grada Zagreba.

Ciljevi projekta su: promicanje tolerancije, nenasilja, nenasilnog rješavanja sukoba i poštivanja različitosti. U studenom je proveden jednodnevni trening s učenicima srednjih škola.

Trening je napravljen u suradnji s Ambidekster Klubom te su učenici srednjih škola neformalnim metodama rada informirani i educirani o nenasilnom rješavanju sukoba, poštivanju različitosti među mladima, poštivanju tolerancije i pojavnim oblicima nasilja. Trening je sadržavao teorijsku podlogu o primjerima nasilja te načine za nenasilno rješavanje sukoba uz razvijanje vještina komunikacije, samokontrole, zauzimanja za sebe i poštivanja različitosti. Nakon treninga za učenike srednjih škola provedena je panel diskusija na kojoj je sudjelovala predstavnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Status M, Ambidekster Klub i Udruga za pomoć žrtvama i svjedocima.

Na panelu je predstavljen rad Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u području prevencije nasilja među mladima za 2017. godinu te koraci koji se pripremaju u 2018. godini. Organizacije civilnog društva su predstavile svoj rad u području prevencije nasilja među mladima te koje aktivnosti provode. Osim predstavljenih aktivnosti panelisti su se osvrnuli na suradnju između institucija i organizacija civilnog društva. Najveći dojam je ostavio mladić koji je iznio svoje osobno iskustvo nadilaženja vlastitog nasilnog ponašanja uz pomoć radionica Udruge Status M u kojoj je sada i zaposlen.

Želite prijaviti greške?