Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kravat pukovnija

“Na grah” odabrali sedam novih članova počasne straže

26.03.2018.
u 08:21

Prva smjena bit će na Uskrsni ponedjeljak, a kako bi bili spremni, novaci su vježbali dva tjedna; obuku će nastaviti

Kad Mirta izađe pred stroj, vi, ali i veterani ćete glasovati za nju. Bijeli grah je za, crni grah je protiv – objašnjavao je u subotu na Dolcu zapovjednik Počasne satnije Željko Matejčić novacima na koji će način između sebe odabrati one koji će imati čast priključiti se Kravat pukovniji i s već iskusnim članovima odraditi prvu smjenu straže na Uskrsni ponedjeljak.

Ispred sebe zapovjednik postavio je kape, a članovi Pukovnije jedan po jedan dolazili su kako bi, omjerom graha, odlučili o sudbini budućih kolega. Odabrali su ih sedmero, ali to, kako su objasnili, nikako ne znači da njihov trud u pukovniji prestaje. Do ovog vikenda, kako je rekao zapovjednik Matejčić, prošli su napornu dvotjednu selekcijsku izobrazbu.

– Čeka ih sad još nekoliko dana uvježbavanja koreografije za smjenu straže 2. travnja – kazao je zapovjednik Počasne satnije, pa objasnio kako se ove godine za Kravat pukovniju prijavilo sedamdesetak ljudi, a među su njima bile i četiri žene. Da su u satniji svi jednaki, najbolje se moglo vidjeti upravo na odabiru novaka, gdje ni jedna greška, bilo u stupanju ili držanju mača, nije prošla bez opomene.

– To samo znači da će biti još bolji – komentirali su Zagrepčani koji Uskrsni ponedjeljak nisu mogli dočekati, pa su nove članove došli vidjeti za vikend na Dolac, a usput “ukrali” i priliku za fotografiranje s veteranima. Dobro će izgledati Kravat pukovnija, zaključili su, ali “u novom sastavu” bit će službeno tek od 10. srpnja, kada će novaci, nakon blagoslova stijega i stroja na misi koja se upriličuje za Dan Kravat pukovnije prisegnuti za članstvo. Podsjetimo, ove su godine prijave za satniju, koje su počele u veljači, čak i produljene zbog velikog interesa. 

Ključne riječi

Komentara 2

BL
Blomberg
10:46 26.03.2018.

Ova sa crnim naocalama je novi komandant ?

DI
Direkt
20:47 26.03.2018.

I kada se najedu graha???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije