Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARKIRANJE Umalo sukob zbog pet vozila Zagrebparkinga koji su dizali aute s pločnika

Kozarčeva pod opsadom pauka, stanari zovu 92!

16.12.2008.
u 23:39

Zagrebparking u ponedjeljak popodne stanarima Kozarčeve ulice pokupio je 12 automobila parkiranih na nogostupu ispred njihovih kuća te tako u samo dva i pol sata Gradu zaradio 6000 kuna.

Čak je pet pauka krenulo u akciju čišćenja ulice, a zaustavili su ih stanari pobunom, objasnio je svjedok događaja, stanar Kozarčeve Neno, ne želeći otkriti prezime. Drama u Kozarčevoj izbila je oko 18 sati, 15-ak stanovnika izašlo je na ulicu, bila je galama, padale su teške riječi, priča nam Tomislav Škunca iz Kozarčeve koji je, zabrinut za svoj auto, izašao iz stana.

Osveta za livadu?
– Djelatnici Zagrebparkinga rekli su nam da moraju pokupiti sve automobile, a da jedna susjeda nije pozvala policiju, to bi se i dogodilo – rekao nam je T. Škunca.

– Ulica je slijepa, ne pripada ni jednoj zoni naplate, nigdje nema znaka da je parkiranje zabranjeno – kaže Neno čija obitelj već desetljećima parkira ispred svoje kuće.

– Namjerno nas provociraju jer im nismo dali da naprave parkiralište na uglu Kozarčeve i Zelengaja. Mi zelenu površinu ne damo, prošlo ljeto smo zaustavili bagere koji za gradnju parkirališta nisu imali ni građevinsku dozvolu – ljutito objašnjava. Osim toga tvrdi da iza ideje gradnje parkirališta postoje skriveni interesi.

– Goljak planiraju premjestiti na periferiju grada, a na njegovu mjestu gradit će luksuzne stanove kojima će trebati parkiralište – kaže Neno.

Nije zbog Sanadera
U Kozarčevoj ulici živi i premijer Sanader, no glasnogovornica policije Aleksandra Ljuba rekla nam je da intervencija pauka nema nikakve veze s tim.

– Nekoliko stanara dojavilo nam je da su auti nepropisno parkirani, pa je pozvan pauk – rekla je Aleksandra Ljuba. Mato Kraljević, direktor Zagrebparkinga rekao nam je da su auti iz Kozarčeve maknuti po nalogu prometne policije.

Vlasnici odvezenih automobila morat će platiti 500 kuna Zagrebparkingu i 300 kuna policiji zbog prometnog prekršaja. – Žele samo izvući novce od nas, tu nema pješaka, auti ne smetaju – rekao nam je stanar iz Kozarčeve.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije