Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvanredna sjednica

Kovačević izostao pa propao prijenos ovlasti na NO Holdinga

covic
arhiva VL
23.05.2012.
u 08:31

Članove uprave imenovati i smjenjivati trebao bi Nadzorni odbor tvrtke umjesto skupštine, glavna je to izmjena

Prijedlog predsjednika uprave Holdinga Ive Čovića da prenese ovlasti za imenovanje i opoziv članova uprave sa skupštine trgovačkog društva na tročlani Nadzorni odbor jučer je na izvanrednoj sjednici Skupštine megatvrtke propao.

Zbog izostanka HNS-ova člana Dragana Kovačevića, opunomoćenika Joze Radoša, skupština Holdinga nije se održala. Kovačević se na skupštini nije pojavio, a kako kažu njegovi kolege, u zadnji se čas ispričao da je bolestan.

Kako nam je Kovačević rekao, prijedlog o prijenosu prava imenovanja članova uprave zasigurno bi podržao.

Ipak, svojim izostankom minirao je prijedlog. Naime, kako tvrdi Darinko Kosor, koji je prije početka same skupštine sazvao konferenciju za tisak, “SDP želi zadržati staru upravu, a Čović je te izmjene predložio jer zna da ga neće svih 11 članova skupštine (potrebna je apsolutna većina, op. a.) birati ponovno za predsjednika uprave, pa pokušava ponovno doći na čelo Holdinga preko Nadzornog odbora”.

Istovremeno, i Kosor je član skupštine gradske megatvrtke te bi, kako je i sam rekao, mogao biti smijenjen. Kao i direktori podružnica, među kojima ih dvoje dolazi upravo iz njegove stranke.

Predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić nešto ranije, naime, najavio je da je cilj maknuti politiku iz Holdinga.

– Stručnost i sposobnost trebaju imati aktivnu ulogu u upravljanju. U sljedećih pet godina Holding će biti nositelj Grada Zagreba, a naš je zadatak pratiti ostvarivanje zadanih ciljeva. Politika je dužna odgovarati građanima – zaključio je Bernardić.

Članicom Nadzornog odbora Holdinga predložena je upravo “struka”, tj. doc. dr. sc. Nina Tepeš, docentica na Pravnom fakultetu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije