Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigla im obavijest

Korisnici Hipodroma moraju iseliti: 'Dobili smo poruku – otiđite i ne vraćajte se'

Hipodrom Zagreb
Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/3
31.05.2019.
u 21:42

Predsjednik Zagrebačkog konjičkog saveza Mladen Brezić rekao je da im nije rečeno zašto moraju otići. - Piše da investitoru trebamo osloboditi prostor hipodroma. Nije nam jasno tko je investitor - rekao je.

Korisnici zagrebačkog Hipodroma doznali su da ga moraju napustiti sa svojim konjima do 1. prosinca ove godine, a zasad nije poznato gdje bi se trebali preseliti, javlja Dnevnik.hr. Korisnike, koji su večeras održali sastanak, o tome je obavijestio sam Hipodrom.

Ova vijest dolazi nekoliko mjeseci nakon što je gradonačelnik Milan Bandić najavio gradnju "zagrebačkog Manhattana" koji bi između ostalog obuhvaćao i prostor Hipodroma.

Iseljenje je još sinoć najavila Udruga OPG-a Hrvatske "Život":

- Rekao bih da smo jako iznenađeni odlukom grada i gradonačelnika kojeg smo smatrali velikim ljubiteljem konjičkog sporta, koji je ovdje bio vrlo čest gost. Puno sam je pomogao u razvoju konjičkog sporta i materijalno nas podržavao na svakom koraku. Dobili smo poruku – otiđite i ne vraćajte se. Smatramo da to nije u redu. Po zakonu o sportu prvo nam se mora osigurati alternativno mjesto gdje se i dalje možemo uspješno baviti konjičkim sportom - rekao je predsjednik Zagrebačkog konjičkog saveza Mladen Brezić za Dnevnik.hr, dodajući da im nije rečeno zašto moraju otići.

- Piše da investitoru trebamo osloboditi prostor hipodroma. Nije nam jasno tko je investitor - rekao je.

Hipodrom Zagreb
1/33
Ključne riječi

Komentara 25

TK
Ten-kre
22:11 31.05.2019.

Prelijep komad zemljišta za gradnju ali to nije ništa. Ukoliko nazovete odmah, pridodajte i prostor Velesajma. Ali ni to nije ništa, ukoliko nazovete odmah i uplatite mali postotak unaprijed imat ćete privilegije. Ali ni to nije ništa što nam sprema,, , devastirat će cijeli Zagreb, isprazniti blagajnu, nabiti kredite možda završiti u Remetincu ili umrijeti a nama ostaviti spaljenu zemlju s dugovima.

MY
mycropht
22:16 31.05.2019.

Ne zna se tko je investitor, ali vjerojatno je to netko sa dvojnim državljanstvom i ispričnicom od zatvora.

US
USA
22:21 31.05.2019.

Nigdje na svijetu se Hipodrom ne nalazi u prakticki centru grada ovakve velicine. Hocu reci da se danas grad siri i ono sto je prije 70 godina bila livada bogu iza nogu sada je prakticki u centru. Osim toga cijeli hipodrom je pretvoren u prciju malog broja ljudi koji su privatizirali preko klubova stale, neki su godinama tamo drzali konje za preprodaju, a sve skupa je sportska saka jada. Ozbiljnih galopera, kasaca ili preponasa tamo nema godinama odnosno desetljecima i cijeli taj sport se sveo na par privatnih objekata koje su tate izgradile za svoju djecicu. Od Trajbara, Novaka, Simlese pa do danas aktualnog Holetica. Znam da je sad ovo izazvalo konsternaciju jer su se mnogi posvadili sa gore navedenim pa sad neznaju gdje ce sa konjima. Nezgodna situacija je ali o tome se prica desetljecima pa su se mogli pripremiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije