Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pozitivno iskustvo

Kontrolor koji je oduševio građane: Pristupam čovjeku kao čovjeku, najbitnije je da su putnici zadovoljni

Zagreb: Vjekoslav Sikavac i Kruno Drempetić, kontrolori ZET-a
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
23.09.2022.
u 12:50

Zdravko je rekao da se 22 godine bavi ovim poslom, a u više od dva desetljeća nikada nije iz vozila izbacio školarca.

Zagrepčanka koja se u srijedu vozila tramvajem 12 odlučila je na društvenim mrežama pohvaliti kontrolora ZET-a kojeg je susrela prilikom te vožnje. Navela je kako je muškarac vedro pristupao svima u vozilu, pitao ih kako se osjećaju te "svima u tramvaju stavio osmijeh na lice", a da dobra dijela ne prolaze nezapaženo, pokazao je i interes javnosti za njegovu priču.

Redakcija Indexa otkrila je da je riječ o kontroloru ZET-a Zdravku Hasanu te su mu se odlučili pridružiti u jednoj smjeni, kako bi provjerili čime točno oduševljava putnike.

"Pristupam čovjeku kao čovjeku, uvijek s poštovanjem. Gledam ga kao osobu. Mislim da je pozitivan pristup uvijek dobar", rekao je Zdravko o svom pristupu. Kaže kako ga je pohvala putnice iznenadila iako nije prvi put da ga je netko pohvalio, a za kolege ima samo riječi hvale.

"Iznenadila me, makar čujem ja to i od putnika u tramvaju, zadovoljni su, čude se", priča Zdravko. Kada putnike pita nisu li svi kontrolori poput njega, kažu mu da ima svega, ali većinom su u redu. "Nekad se dogodi da ima oscilacija kao i svugdje, ali kolege su O. K., normalni ljudi kao i svi putnici", objasnio je.

Zdravko je rekao da se 22 godine bavi ovim poslom, a u više od dva desetljeća nikada nije iz vozila izbacio školarca.  "Ne zaustavljam ljude, nikad baš i nisam. U svoje 22 godine nikad nisam nijednog školarca, klinca, osnovna ili srednja škola, izbacio iz vozila. Pa ne bi stigao u školu", izjavio je, dodajući kako prema najmlađima i najslabijima uvijek treba biti tolerantan.

Svoj posao okarakterizirao je kao pozitivan, ali uz stresne situacije. Kaže da mu je najbitnije da su putnici zadovoljni te da se trudi zadržati pozitivan svjetonazor, što savjetuje i mlađim kolegama. "Pa to je jedini pravi put, da budemo jedni prema drugima normalni", kaže Zdravko. "Samo nas pozitiva može izvući iz ove situacije u kojoj živimo već nekoliko godina. Zafrkancija dobro dođe".

Za kraj, savjetovao je putnicima kako se riješiti straha od kontrolora. "Ako imaju kartu, apsolutno se nemaju čega bojati, ali ako i nemaju kartu, opet je sve O. K.", poručio je, dodajući kako se njega svakako ne trebaju bojati.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije