Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje hrvatsko predsjedanje EU

Pojačane kontrole za ulaz u NSK, no studenti i dalje mogu učiti kao i prije

NSK
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
02.01.2020.
u 13:00

Čitaonica na razini 0 otvarat će se za studente i ostale korisnike u 21 sat, a zatvarati u ponoć

Pojačane sigurnosne mjere, nadzor ulaska osoba i unosa predmeta uz pregled samo je dio novih, zaštitnih mjera u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK), koja će sljedećih pola godine biti domaćin sastanaka delegata iz svih zemalja članica. Od 1. siječnja, podsjetimo, rotirajućom smjenom Hrvatska je došla na red predsjedanja Vijećem Europske unije.

– Pojačat će se nadzor ulaska osoba u knjižnicu te unosa predmeta, uz obavljanje sigurnosnih pregleda korištenjem za to namijenjenih uređaja – kažu iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

FOTO Otvoreno zagrebačko sjedište EU: Pogledajte kako izgleda novi prostor za hrvatsko predsjedanje

NSK
1/27

Uprava za posebne poslove sigurnosti uspostavila je višu razinu osiguranja unutarnjih i vanjskih prostora NSK, pa će, tako, čitaonica na razini 0 biti zatvorena preko dana, odnosno za studente i ostale korisnike otvarat će se u 21 sat, a zatvarati u ponoć, dok ostale čitaonice normalno rade. Također, unatoč pojačanim sigurnosnim mjerama korisnici će moći normalno koristiti sve usluge NSK. Dobra je vijest za studente da se radno vrijeme menze neće mijenjati. Za potrebe predsjedanja uređen je dosad nedovršeni dio Nacionalne.

U novouređenom prostoru, koji je pretvoren u moderni kongresni centar, na raspolaganju je velika dvorana od 550 četvornih metara, osam manjih dvorana za 60 do 80 ljudi, press-centar i blagovaonica za delegate. Tamo su i prevoditeljske i televizijske kabine, videozidovi i ambulanta.

“Snažna Europa u svijetu punom izazova”, slogan je koji je Hrvatska izabrala za predsjedanje Vijećem EU, a u samom preuređenom Kongresnom centru u NSK planira se pedesetak događanja

VIDEO Prvi pogled na novi prostor za predsjedanje Vijećem EU

Komentara 2

ĐU
Đubre..
00:45 03.01.2020.

Opet hdz tjera učene ljude iz njihovih prostora i zabranjuje napredak i školovanje, baš kao što to crkva naređuje. Svi hdz predsjednici i ministri se okružuju glupim ljudima da bi mogli dominirati, a ovi se okružuju sa još glupljim. Sve je započeo krivousti.

MA
Marina58
23:24 02.01.2020.

Sramota. Razumijem da treba osigurati boravak ljudi, ali onda je trebalo to organizirati na mjestu gdje se ne ometa funkcioniranje zivota u gradu. Velesajam zjapi prazan, sto se tamo nije uredio kongresni centar?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije