Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
godišnjica

Koncertom u 6.24 sati nadglasat će zvuk potresa

HGZ
20.03.2021.
u 11:04

Žele poduprijeti i kolege iz drugih kulturnih institucija

Sviranjem će nastojati nadglasati zvuk potresa koji, kažu, i dalje odzvanja u ušima svima koji su ga doživjeli. A riječ je o koncertu umjetnika Hrvatskog glazbenog zavoda (HGZ) koji će se održati u tamošnjoj velikoj dvorani u ponedjeljak točno u 6.24, odnosno na godišnjicu potresa.

Otvorit će ga Matej Meštrović klavirskom kompozicijom “Potresno”, gitaristi Ivan Pešut, Bruno Kovačić i Miroslav Lesić izvest će skladbu “Take it Easy”, jazz pjevačica Lela Kaplowitz “Imamo sve”... U isto vrijeme će udruga SOS Zagreb na uglu Đorđićeve i Petrinjske, odnosno kod zgrade s muralom školjke na fasadi, zapaliti svijeće za sve “žrtve Zakona o obnovi”. Paljenjem svijeća i koncertom udruga i HGZ žele se prisjetiti događaja koji je obilježio ovdašnje područje te svih koji i danas trpe posljedice potresa, posebice kulturne institucije i ljudi koji se osjećaju zanemareno. Koncert će se moći pratiti uživo na HRT-u. 

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
11:29 23.03.2021.

Gledala, prekrasno..... divan koncert, hvala svima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije