Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Koncert za Luku Ritza 8. studenoga u podne na Trgu bana Jelačića

06.11.2008.
u 17:14

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je danas građane na prosvjedni koncert protiv nasilja među mladima u povodu Svjetskog dana mladih, za Luku Ritza pod nazivom "Svačije je pravo živjeti", koji će se održati u subotu, 8. studenoga, točno u podne na Trgu bana Josipa Jelačića.

Bandić je istaknuo kako on osobno te Gradsko poglavarstvo i Grad Zagreb kao pokrovitelji podupiru prosvjedni koncert protiv nasilja među mladima. Istaknuo je da je u razgovoru nikla ideja da se osnuje Zaklada Luke Ritza i da se Grad Zagreb spreman staviti na čelo kolone i dati sredstva za osnivanje Zaklade za borbu protiv nasilja među mladima.

Rekao je da će i sutra u Zagrebu, na mjestima gdje se okupljaju mladi biti anketari te da je već 300 prijedloga stiglo na gradsku internetsku stranicu u kojima se naglasak daje na pojačanu nazočnost policije i redarstvenika na što više mjesta u gradu te na što više svjetala na mračnim mjestima u gradu.

Najavio je da se na južnom dijelu Kozari puteva planira otvoriti prva od pet novih policijskih postaja.

Inicijator prosvjednog koncerta Jeronim S. Marić, frontmen grupe Adastra pozvao je i druge gradonačelnike da im se pridruže u osnivanju Zaklade te roditelje, psihologe, pedagoge i sve ljude koji se bave s djecom da se počnu više baviti s djecom jer im je najviše potrebna pomoć. Zamolio je Vladu i pravosuđe da na snagu stupe strože maloljetničke sankcije, a obitelji da se bave svojom djecom i daju im više ljubavi jer djeca su naša budućnost.

Zauzeo se da se program prevencije nasilja počne primjenjivati već u vrtiću kako bi se djeca učila što znači riječ suosjećajnost te apelirao na medije da pišu o pozitivnim stvarima i da se strogo kontroliraju televizijski sadržaji kako djeca ne bi morala gledati brutalne filmove koji na njih užasno utječu, kao i videoigrice.

Zamolio je roditelje da paze s kime se njihova djeca druže.
- Roditelji, družite se s djecom, dajte im ljubav, razgovarajte s djecom. Isto tako, profesori, družite se s djecom, gledajte što rade. Fali ljubav, fali ta najbitnija riječ - a to je ljubav - rekao je Inicijator prosvjednog koncerta Jeronim S. Marić.

Pozvao je građane na prosvjedni koncert, u subotu točno u podne, kako bi pokazali kako postoji ljubav. Rekao je da s ovim koncertom neće stati nego će nastaviti i dalje boriti se protiv nasilja među mladima te rekao da već rade na jednom programu prevencije nasilja među mladima koji će predložiti resornom ministarstvu.

Također je pozvao Ministarstvo kulture da im pomogne u organizaciji turneja po Hrvatskoj s glazbenicima te pozvao sve umjetnike da im se priključe kako bi pokazali djeci da se mogu baviti nečim kreativnim. Svačije je pravo živjeti - to je najjbitnije od svega, istaknuo je Jeronim S. Marić.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije