Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAĐANI: SAD MOŽEMO MIRNO SPAVATI

Konačno ulovili 'Fantoma s Trešnjevke': Godinama je uhodio djevojku i zurio ljudima u prozore

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
05.05.2022.
u 10:12

Podsjetimo, o Fantomu s Trešnjevke, serijskom voajeru koji je godinama terorizirao čitavo susjedstvo, prvi je početkom ožujka izvijestio Večernji list

Zagrebački policajci uspjeli su uhvatiti ''Fantoma s Trešnjevke'', serijskog voajera koji je godinama terorizirao čitav kvart. Noću je odjeven u crno ulazio u dvorišta, virio kroz prozore, uhodio Trešnjevčanke, a katkad ih je i snimao. Kada bi ga zamijetili, pobjegao bi na biciklu. Priču o Fantomu prvi je početkom ožujka objavio Večernji list, a nakon dugotrajne istrage, konačno je pao u ruke zagrebačkih plavaca. 

Naime, ovoga ponedjeljka oko 22.10 sati policijski službenici zaprimili su dojavu građanina da je u Ivanečkoj ulici na Trešnjevci uočio osobu u dvorištu koja gleda kroz prozore kuće. Uslijedio je poziv građanina policiji. Dolaskom na adresu, muškarac je već bio pobjegao, ali na temelju korisnih informacija koje su žurno prikupljene policajci s Trešnjevke krenuli su u potragu za njim. Brzo su na terenu uočili moguću traženu osobu, koju su doveli u službene prostorije, stoji u priopćenju objavljenom na službenim stranicama Policijske uprave zagrebačke. 

No, to nije sve. Policajci su, naime, otkrili da je serijski voajer godinama uhodio 24-godišnjakinju i počinio kazneno djelo nametljivog ponašanja. Naime, sumnja se da je od početka travnja do polovice srpnja 2020. ustrajno, u više navrata, pratio te uhodio djevojku, pokušavajući s njom uspostaviti kontakt koji je djevojka nedvojbeno odbijala.
 
Bez njezine volje dočekivao ju je ispred adrese zaposlenja, a potom bi se s biciklom vozio pokraj nje sve do adrese stanovanja, što je kod nje izazivalo tjeskobu i strah za vlastitu sigurnost, i tako sve do 2022. 

VIDEO Građani odahnuli nakon uhićenja 'Fantoma s Trešnjevke': Sad konačno možemo mirno spavati


 

Tijekom provedenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici s Trešnjevke došli su do korisnih saznanja da se 41-godišnjak u proteklom razdoblju ponašao i društveno neprihvatljivo jer je zalazio u dvorišta obiteljskih kuća te se zagledavao kroz prozore, ali to nisu obilježja kaznenog djela i prekršaja

Zbog takvog učestalog neprihvatljivog i nadasve neobičnog ponašanja dobio je nadimak „Fantom s Trešnjevke“. 

Građanin s Trešnjevke zahvalio je policiji u pismu: ''Poštovani svi, dobro jutro, meni osobno jest. Kao što sam se javio za pomoć tako se moram  i javiti da je nepoznata osoba sinoć privedena kako su me obavijestili. Vidjet ćemo što će sustav države napraviti da se toj osobi pomogne jer prije svega toj osobi treba pomoć.

Sinoć smo, šetajući Ivanečkom ulicom na Trešnjevci, uočili tu osobu u dvorištu kuće br. 39. Kada smo počeli vikati na njega, ostavio je bicikl i ispao mu je mobitel, na što smo pozvali policiju.

Moram napomenuti da je iz iste kuće kasnije izašla malodobna osoba koju je očito gledao kroz prozor kuće.
 
Na poziv su se odazvala dva mlada policijska službenika koji su jako profesionalno pristupili cijelomu slučaju i koji su imali vremena saslušati cijeli događaj. Podijelio sam sa njima sve već dostavljene informacije o toj osobi kao i to gdje se možda nalazi da bih nakon dva sata dobio poziv da je navedena osoba privedena.
 
Velika hvala policijskim službenicima, zbog njih sam mirno spavao noćas!
 
Bravo dečki, svaka vam čast i velika hvala na trudu i zalaganju'', pisalo je u pismu građanina.

Podsjećamo, policija je neko vrijeme tragala za ovim voajerom, a nakon što je Večernji list prenio priču građana, Fantom se na neko vrijeme primirio. Građani su zbog njega postavili i mjere zaštite, a cijeli kvart bio je u potrazi za njim. 

>> VIDEO Pronašli bosog dječaka (4) i ubrzo dobili poziv o napuštenom automobilu, razgovor djeteta s majkom otkrio je sve

 

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar mrkyyy
mrkyyy
10:19 05.05.2022.

jbt njega traže još od Smogovaca

CR
crocro
10:48 05.05.2022.

Osoba dođe u dvoriše i zuri kroz prozore u kuću. Prati druge osobe. I sada kažu da je ta osoba bolesna i da joj treba pomoć? Sada vi meni objasnite tu bolest, kada se pojavi policija ili ga uhvate na djelu, on pobjegne. A zašto pobjegne? Zato jer zna da čini nedopuštenu radnju i toga je svjestan. To je isto kao kada kažću da je bolesna osoba koja drugim osobama nanosi boli i patnju udaranjem, napad nožem, sjekirom i sl. ili drugu osobu baci na pod i udara glavom po podu. I takve osobe smatraju bolesnim i treba im liječenje. Ako su te osobe doista bolesne i nisu svjesne svojih postupaka, zašto onda bježe kada se ukaže policija a nesvjesne su svojih postupaka i treba ih liječiti. Oni bi trebali mirno dočekati policiju kao da se ništa ne događa a ne pobjeći. A ovaj drugi bolesnik koji lupa tuđom glavom o zid, zašto taj bolesnik, ako je bolestan, zašto se on ne zalijeće u zid i udara svojom glavom, zašto sam sebe ne baci na beton i lupa glavom po podu, zašto sam sebe ne ubode nožem, to bi bio pravi dokaz prave bolesti, a ne da se takve osobe iskaljuju nad slabijima i nemoćnima. Oni nikada nisu dobili kaznu od koje bi se otrijeznili i osvjestili a moižda im se kao bolesnima niti ne izriču nikakve mjere.Kada bi mu se reklo da ako ponovi djelo da ide 10 godina na robiju, budite uvjereni da to ne bi učinio. Pa da netko ode na robiju, to ne bi činili. A ovako se sve pripisuje bolesti i nikome ništa. Ima bolesti u iznim slučajevima ali u pravilu malo, jer su svi svjesni svojih postupak

Avatar babinjak1984
babinjak1984
10:46 05.05.2022.

A fantome s Gornjeg grada??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije