Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasna konstrukcija

Konačno saniraju nadvožnjak u Kustošiji

nadvožnjak
Darko Klasić
23.03.2019.
u 08:47

Radovi bi trebali biti gotovi sljedećeg tjedna, a u kvartu se nadaju da nakon toga ide obnova nadvožnjaka

Skidanje drvene oplate s nadvožnjaka u Kustošiji u tijeku je i trebalo bi se završiti sljedeći tjedan, a da je situacija s propalom konstrukcijom već bila krajnje ozbiljna, dokazuje i nesreća koja se dogodila na mjestu radova.

– Pri uklanjanju dijelova nadvožnjaka stradao je djelatnik tvrtke koja radi na sanaciji. Nasreću, prošao je samo s lakšim ozljedama – rekao je Darko Klasić, potpredsjednik gradskog HSLS-a i skupštinski zastupnik, koji je obnovu nadvožnjaka i inicirao. Upravo je on Grad upozorio na stanje konstrukcije koja je služila za prijevoz gline s Grmoščice do ciglane na Črnomercu, a koja je sagrađena još za vrijeme Drugog svjetskog rata, i to na sjednici gradskog parlamenta u siječnju. Komunalci su odmah izašli na teren ne bi li se uvjerili da komadi nadvožnjaka pri svakom slabijem vjetru padaju po Kustošijanskoj koja se nalazi ispod njega, a kad su utvrdili da je stanje i više nego ozbiljno, Grad je naredio sanaciju. Utvrđeno je tada i da konstrukcija uopće nije evidentirana ni upisana u katastar i zemljišnu knjigu Općinskog suda u Zagrebu, a nalazi se iznad zemljišta u vlasništvu Grada, države i nekoliko privatnih posjednika. Kako je ipak riječ o nadvožnjaku koji je svojevrsni simbol Kustošije, Klasić iz HSLS-a nada se da će mu se, nakon uklanjanja drvene oplate, pronaći neka nova svrha.

– Trebalo bi krenuti u njegovu obnovu – smatra Darko Klasić, dok je stanovnicima Kustošije najvažnije da se konačno nešto poduzelo. Kako kažu, desetljećima se nitko o nadvožnjaku nije brinuo, a oni su samo čekali da im komad drveta ili betona padne na glavu kad prolaze cestom.

Video: Most slobode

Ključne riječi

Komentara 2

IG
Igi125
10:51 23.03.2019.

Znaci za gradevinski objekt koji predstavlja opasnost za gradane upozorenje i nalog za hitnu sanaciju nisu dosli od gradevinske inspekcije nego je cijelu pricu potaknuo zastupnik iz gradske skupstine. Jos jedan slucaj koji pokazuje da drzavni sluzbenici ne rade svoj posao.

ZA
zagi101
08:55 23.03.2019.

vidi se da su ove godine budu izbori

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije