Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ritam grada

Koliko dana treba da saznamo tko će i kako biti kažnjen za terase na Trgu Petra Preradovića?

cvjetni trg  terase
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
18.10.2016.
u 11:18

Gredonačelnik Milan Bandić rekao je da će se znati krivac. Prošlo je punih devet dana...

Devet dana. Toliko je prošlo otkako je gradonačelnik Milan Bandić obećao kazniti odgovorne u dvama gradskim uredima – Uredu za izgradnju grada i Uredu za zaštitu spomenika i kulture – koji su izdali dozvole za postavljanje dviju terasa na Preradovićevu trgu. No o kaznama i propustima u slučaju “Cvjetni” više ni riječi.

Iako su mu trebala točno 24 sata da promjeni mišljenje pa “najbolje terase” prozove “kućama” koje se hitno moraju ukloniti, sada Bandiću treba puno više vremena no što je obećao da “pronađe” krivce. Tvrdio je još prošli tjedan pred novinarima: “To će biti riješeno”, evo već novog tjedna, a ime ili imena odgovornih nitko ne zna.

Je li doista “slučaj Horvatinčićevih terasa”, koje su tek posvjedočile o neplanskom uređenju, ali i nepostojanju jasnih kriterija za terase ugostiteljskih objekata, pao u zaborav ili je u tim gradskim uredima stvarno teško pronaći onoga koji je odlučio da se takvo zdanje može postaviti? Čak i onda kada je zamjenica pročelnika za zaštitu spomenika i kulture Zrinka Paladino samoinicijativno javnosti opisala kako je izgledao proces izdavanja dozvola? I to onaj proces u kojem je zamjenik pročelnika za izgradnju grada Alan Ordulj proglašen tekličem koji je potrebne dokumente na potpis nosio pročelniku Silviju Novaku. A to ipak nije praksa u gradskim uredima. Kakav god odgovor bio, građani Bandićevo obećanje nisu zaboravili.

Žele znati kome se potkrao propust koji će usto biti naplaćen tužbom Horvatinčićeve tvrtke. Iz proračuna, naravno. Bez komentara su i u Horvatinčićevoj tvrtki, ne žele reći jesu li pokrenuli spor protiv Grada koji su najavljivali još za rušenja terasa. A građani? Oni su u slučaju terasa poslali poruke: dosta im je nasilnih intervencija u javnom prostoru. Naročito onih koji su na štetu njihova komoditeta i rijetkih pješačkih zona u metropoli. Najmanje što očekuju jest da se za javne površine ne moraju boriti ni prosvjedovati i da se njihovo mišljenje uvažava. •

Komentara 11

FT
feel_the_coruption
14:37 18.10.2016.

Ovaj čovjek je toliko puta uhvaćen u laži, da je vijest kada govori istinu...A tko laže taj i... I taj će završiti tamo gdje mu je i mjesto. Tik-tak otkucava Milanov sat slobode...

2X
2Xgeneral
13:14 18.10.2016.

koga će kazniti????? svoje dupolizce???? a gospođu Paladino ne smije dirati. populista omladinac i demagog matan miki sve bliže se primiće remetinečkom rotoru, jel

Avatar links
links
15:44 18.10.2016.

ja se duboko i iskreno nadam da će krivac konačno biti brutalno kažnjen na sljedećim izborima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije