Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nosonja

Zoološki vrt slavi 95. rođendan, Smogovci nadjenuli ime malom mravojedu

Zagreb: Smogovci dali ime divovskom mravojedu, zvat će se Nosonja
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/8
13.06.2020.
u 17:14

Koliko se Vrt promijenio od 1925. godine kada ga je osnovao Mijo pl. Filipović, te što je sve obilježilo njegovu povijest, moglo se se vidjeti na izložbi fotografija koja je otvorena na popularnom Edukacijskom trgu

Pod sloganom "5 do 100" Zoološki vrt grada Zagreba slavi svoj 95. rođendan, a slavilo se i "krštenje" mladunčeta Divovskog mravojeda za što su bili zaduženi Smogovci. 

Tako su na poziv Zagrebačkog Zoološkog vrta, popularni likovi iz zagrebačkog serijala  dali ime malom mravojedu. Odabrali su ime Nosonja po omiljenom kolegi Đorđu Rapajiću. Nosonja koji je upravo napunio godinu i tri dana Zoološkog vrta grada Zagreba sramežljivo je izvirio kad su mu bili ponuđeni jaja i svježi sir. Naime, riječ je o prvom divovskom mravojedu rođenom u Hrvatskoj.  Mama Ariel je iz Nizozemske, a tata Oliver iz Velike Britanije. Timaritelji kažu kako je užitak brinuti se za tako mirnu životinju.

Koliko se Vrt promijenio od 1925. godine kada ga je osnovao Mijo pl. Filipović, te što je sve obilježilo njegovu povijest, moglo se se vidjeti na izložbi fotografija koja je otvorena na popularnom Edukacijskom trgu

-Već dugo vremena surađujemo sa Zagrebačkim Zološkim vrtom tako da je "krštenje" normalan korak- kazao je popularni Vragec. 

Damir Skok, ravnatelj, Maksimirskog ZOO-a istaknuo je da nije bilo uopće dvojbe kako nazvati malenu životinju.

-Ima jako tupi nos i što mislite kako bi se onda drugačije zvala - smije se Skok.

-Ovo nam je četvrta godina suradnje sa ZOO-om i svaki put je vesela atmosfera i dobro druženje-zaključio je Boris Mirković tj. "Dado 2"

VIDEO: Smogovci dali ime divovskom mravojedu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije