Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
saznajte u ciglani

Koja je najveća opasnost koja prijeti Zagrepčanima i što tada rade zadužene službe?

Vatrogasci
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
11.10.2019.
u 16:02

Vježbu organizira Ured za upravljanje u hitnim situacijama, a cilj je unapređenje koordinacije rada svih hitnih službi u slučaju potresa u Zagrebu

Koja je najveća opasnost koja prijeti Zagrepčanima i što tada rade zadužene službe? Odgovor će saznati svi koji sutra dođu na prostor Ciglane na Črnomercu, gdje u 10.30 počinje vježba civilne zaštite Grada Zagreba, "Ciglana 2019".

Vježbu organizira Ured za upravljanje u hitnim situacijama, a cilj je unapređenje koordinacije rada svih hitnih službi u slučaju potresa u Zagrebu. Temeljem Procjene rizika od velikih nesreća za područje Grada Zagreba, naime, upravo potres predstavlja najveću potencijalnu opasnost za stanovnike metropole.

U vježbi će uz postrojbe civilne zaštite specijalističke namjene Grada Zagreba i postrojbi civilne zaštite opće namjene Gradskih četvrti Podsljeme, Maksimir, Gornji grad - Medveščak i Donji grad, sudjelovati i Ministarstvo unutarnjih poslova – Policijska uprava zagrebačka, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, Vatrogasna zajednica Grada Zagreba, Ravnateljstvo civilne zaštite – područni ured Zagreb, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, Gorska služba spašavanja – Stanica Zagreb, Zagrebački speleološki savez, Zagrebački radio-amaterski savez i udruge za obuku potražnih pasa KOSSP i HUOPP.

Tijekom vježbe koja traje do podneva vježbat će se i uspostavljanje komunikacije putem satelitske veze. 

Ključne riječi

Komentara 3

DV
dvorskaluda
17:13 11.10.2019.

Što rade nadležne službe? Super pitanje. Stvarno, što rade? Pa i što su radile? Glede požara tona smeća? Glede vode koju pijemo? Glede toga da mi kao lude odvajamo otpad, da bi se on bacao na hrpe bez reda, tete gorio da udišemo otrove? O kojima nitko ni a, ni be.

RP
rpzagreb
21:26 11.10.2019.

Daleko najveća i najozbiljnija opasnot za grad je bandic.

JO
josmalopanestalo
11:20 12.10.2019.

ja mislim da je to udar meteorita a vi ?? ili možda VII mandat bandićija ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije