Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet se probija rok

Kocke u zavoju nikako da im sjednu pa ih slažu treći put

Kamenita vrata
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
27.09.2018.
u 09:33

Stanari na Gornjem gradu svakog dana prate napredak rekonstrukcije i tvrde da su radovi od 1,3 milijuna kn već odavno mogli biti gotovi

I da su slučajno gađali, već bi pogodili – skroz potiho i na uho, da je radnici slučajno ne čuju, govori nam umirovljenica Mira dok s njom promatramo radove na Kamenitim vratima. Danas je rok za završetak, odnosno barem je Grad tako planirao jer obrtnicima kojima je preko ljeta pao promet zbog radova rekli su kako će im nadoknaditi sav manjak, počevši sa 16. srpnja, dok je 27. rujna trebao biti posljednji dan za koji će se moći tražiti povrat.

Neće “još skoro”

– To bi vam danas trebalo biti gotovo. Nemam uopće komentara, samo ću se nasmijati – i zaista, s nekoliko “ha-ha” udaljio se još jedan slučajni prolaznik koji je gledao nas kako gledamo radove. Stajanja nema, posve je jasno, i na obnovi se radi bez pauze, ali probijanje rokova, objašnjava nam umirovljenica s početka priče, događa se već drugi put jer problem su postale kamene kocke koje se trebaju postaviti nakon što su se obnovile sve instalacije.

– Oni to slažu već treći put. Zato vam i kažem da bi i slučajno pogodili. Postavili su ih prvi put pa je stigao nadzor koji je rekao da ne valja. Onda su išli ponovno. Opet nije bilo dobro. Mislim da ih muči ovaj “zavoj” prije samog ulaska kroz vrata na Gornji grad – svoju je teoriju iznijela gospođa Mira, a potvrdili su i stanari Opatičke. Njihova je pak pretpostavka da bi kraj radova mogao biti sredinom listopada.

Kamenita vrata
1/5

– Dajte samo zamislite. Oni će tri mjeseca raditi ovaj potez od dvjestotinjak metara. Toga nema nigdje – dobacuje nam jedan od stanara s prozora pa se povlači u stan u vjetar odmahujući rukom. Na prozoru u suprotnoj zgradi u isto se vrijeme pojavljuje drugo lice koje nam objašnjava da radove prati svakog dana, ali mu se ne čini da će to “još skoro”. Sami radnici za razgovor nisu bili pretjerano raspoloženi.

– Radimo. Nije baš išlo od prve, ali ide – kratko dobacuju pa se vraćaju na postavljanje kocaka, od kojih dio još stoji na paletama po čitavoj Kamenitoj ulici.

Foto: Mateja Šobak

Posao radi P.G.P.

Radi se i na njoj, ali na raskrižju s Opatičkom, dok je čitava rekonstrukcija vrijedna 1,3 milijuna kuna bez PDV-a podrazumijevala nove prometne i pješačke površine s oborinskom odvodnjom, ali i obnovu svih instalacija, javnog kanala odvodnje, vodoopskrbnog cjevovoda, niskotlačnog plinovoda, elektroenergetskih instalacija i elektroničku komunikacijsku infrastrukturu. Posao je na natječaju u svibnju dobila tvrtka P.G.P., inače specijalizirana za niskogradnju, kako im stoji na internetskim stranicama.

Komentara 27

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
10:07 27.09.2018.

Kakvo je to novinarstvo? Zabole me sto misli "gospodja Mira" i nekoliko starih dokonih prdonja. Ako vec balavite i tome sto ne pitate Zg. upravu i nadlezne za situaciju oko poplocavanja i date nam tu informaciju umjesto rekla-kazala budalastina.

DO
dom7
10:06 27.09.2018.

Kad i delaš, opet si kriv.....Nije se rodio, tko je svima ugodio!

DU
Deleted user
10:30 27.09.2018.

Preslagivanje kockica. Hahaha. Imaju zanimaciju. 😎

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije