Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavak borbe

'Knežija brani park': Počeo performans protiv gradnje osmerokatnice

Knežija brani park
18.10.2020.
u 11:47

Skupina umjetnika koja podržava inicijativu "Knežija brani park" ovim će performansom oslikati što slijedi ukoliko se park ne sačuva.

Na Knežiji, na adresi Davorina Bazjanca 1, počeo je performans zbog gradnje zgrade u jednom od parkova u kvartu te je time borba protiv gradnje osmerokatnice, koja traje već mjesecima, dobila svoj epilog, Skupina umjetnika, naime, koja podržava inicijativu "Knežija brani park", ovim će performansom oslikati što slijedi ukoliko se park ne sačuva zbog prijeteće planirane gradnje velike stambeno-poslovne građevine. 

Na skupu se pojavio i saborski te gradski zastupnikTomislav Tomašević iz političke platforme Možemo!.

- Ovo je samo jedna u nizu situacija gdje Grad uništava zelene površine. Treba promijeniti vlast koja to ne radi slučajno, već sustavno zadnjih 20 godina - kratko nam je rekao Tomašević.

VIDEO Tomašević o inicijativi i perfrmansu

U samo mjesec i pol dana, podsjetimo, inicijativa je prikupila potpise više od 25 posto stanovnika svog kvarta, koji traže zaustavljanje izgradnje osmerokatnice u parku. Zahtjeve inicijative podržavaju i brojne strukovne udruge, poput Društva arhitekata Zagreba, Udruženja hrvatskih arhitekata, Hrvatske komore arhitekata, Udruge hrvatskih urbanista i Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata.

VIDEO Pogledajte kako je izgledao performans

Tamara Bjažić Klarin iz Udruženja hrvatskih arhitekata naglasila je kako je ovdje riječ o vrlo vrijednom primjeru urbanizma iz šezdesetih godina koje je u ovo vrijeme kad smo sve više izloženi neplanskom građenju dobar primjer kvalitetnog stanovanja.

- Izgradnjom stambene zgrade na ovoj lokaciji, osim što bi naselje ostalo bez jedne lijepe i vrijedne parkovne površine, narušila bi se i kvaliteta stanovanja u okolnim zgradama - veli.
 

Komentara 10

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
13:14 18.10.2020.

Teško da će uspjeti investitori su već odavno predali mito Bandiću

JO
josmalopanestalo
12:45 18.10.2020.

banditić će sve zelene čoškove grada prodati za dućane

VE
vedranozretic
12:14 18.10.2020.

Hoće li performans biti dovršen u bolnici? Na kisiku ili respiratoru?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije