Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plan gospodarenja otpadom

Klisović obećao Zagreb osloboditi od smeća, kanti i kontejnera te zatvoriti ilegalna odlagališta

Zagreb: Josško Klisović, kandidat za gradonačelnika, o temi Novog Zagreba
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/4
08.05.2021.
u 14:29

Dobije li na izborima obećao je da će grad ponuditi infrastrukturu koju će financirati kroz europske fondove i gradski proračun, a koristit će i postojeće resurse

Kandidat SDP-a za zagrebačkog gradonačelnika Joško Klisović obećao je u petak na Jakuševcu da će grad Zagreb osloboditi od smeća, kanti i kontejnera koji dominiraju gradskim ulicama i omogućiti građanima pravednije plaćanje smeća kroz mehanizam „plati koliko baciš”.

"Naš cilj je učiniti Zagreb gradom bez otpada", rekao je Klisović na parkiralištu NK Sava – Jakuševec s kojeg se pruža pogled na odlagalište otpada, predstavljajući novinarima dio programa SDP-a za lokalne izbore koji se tiče gospodarenja otpadom.

Taj cilj ostvarit će osnivanjem nove poslovne zone kružnog gospodarstva gdje će na cjelovit način riješiti pitanje otpada i to na način da će ga pretvarati u sekundarnu sirovinu, energiju ili nešto korisno što gospodarstvo može reciklirati i ponovno koristiti u proizvodnji.

Dobije li na izborima obećao je da će grad ponuditi infrastrukturu koju će financirati kroz europske fondove i gradski proračun, a koristit će i postojeće resurse. U čitavu priču, kazao je uključit će poduzetnike koji će imati poslovni interes u državno-javnom partnerstvu.

SDP-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika obećao je da će grad osloboditi od kanti i kontejnera koji dominiraju ulicama i iz njih se, posebice ljeti širi smrad. Obećao je i da će zatvoriti ilegalna odlagališta otpada na rubnim dijelovima Zagreba, upozorivši na problem Ježdovca gdje se odlaže građevinski pa čak i medicinski otpad.

VIDEO Burno sučeljavanje - Tomašević zaprijetio Filipoviću tužbom, Škoro prozvao HDZ, a Klisović gradsku upravu

"Želimo osigurati sustav u kojem će profit od sekundarnih sirovina i otpada imati grad Zagreb a ne kao dosad kumovi i prijatelji", poručio je kandidat za zamjenika gradonačelnika Renato Petek.

Kaže kako žele spriječiti situaciju u kojoj se svake godine događaju požari nakon kojih Zagrepčani nikad nisu dobili izvještaj je li došlo do zagađenja zraka. "Takve situacije su nedopustive i više se nikad neće događati. To je moguće ako uredimo sustav i ako surađujemo samo s onim poduzetnicima koji žele biti čimbenici ekološki održivog sustava gospodarenja otpadom kakav Zagrepčani zaslužuju", zaključio je Petek.

Nositelj liste Novi Zagreb - istok Matej Mišić rekao je kako kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti Jelenu Pavičić Vukičević i HDZ-a Davor Filipović govore o zatvaranju Jakuševca, a istovremeno su njihove stranke 2018. u Gradskoj skupštini glasale za produljenje rada Jakuševca do 2029. "Postavljamo pitanje možemo li takvim kandidatima vjerovati", rekao je Mišić.

Komentara 5

DU
Dudek
22:36 08.05.2021.

Uvedi porez na pse.U drugim zemljama porez je obavezan. I plaća se prema rasi.

AN
ante411
14:42 08.05.2021.

Hoćeš li učiniti nešto kako bi se stalo na kraj neodgovornim vlasnicima kućnih ljubimaca koji šetaju pse bez povodca i ne skupljaju izmet?

PE
PetarRok
19:42 10.05.2021.

SDP je toliko dugo bio vodeća stranka u Zagrebu uključena u sve aspekte odlučivanja, a nije napravio ništa. Obećanje-ludom radovanje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije