Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kanalizacija, promet...

Klisović: Imamo rješenje za probleme koji muče Črnomerec

Zagreb: Joško Klisović i Renato Petek dali su izjavu medijima
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
27.03.2021.
u 15:25

Nisu to jedini problemi, domeće pak Klisović, jer je na Črnkasu i problem zapuštenog kina Kalnik koje je davno trebalo biti obnovljeno, no još uvijek nije.

U Gornjoj Kustošiji jedina osnovna škola, i to samo za učenike do 4. razreda, nije obnovljena gotovo cijelo stoljeće, a u potresu je dodatno stradala. Jedino je rješenje izgradnja nove škole na istome mjestu, uz  izgradnju sportskoga objekta kojim će se moći koristiti svi građani. Svima već dobro poznatu činjenicu ponovio je Joško Klisović, SDP-ov kandidat za gradončaelnika, koji je roditeljima najavio da će nova škola biti jedan od njegovih gradonačelničkih prioriteta. 

Obišao je danas zajedno sa svojim kandidatom za zamjenika gradonačelnika Renatom Petekom gradsku četvrt Črnomerec, i pri tom ukazao na brojne komunalne nedostatke koje je muče. Poput kanalizacijske mreže između Bijenika i Mikulića, koja ne postoji. 

- Nije napravljena tamo gdje je obećana unatoč tome što je već 120 milijuna kuna investirano u projekt koji nije doveden do kraja ni nakon 10 godina. Zbog toga brojna kućanstva nisu spojena na kanalizaciju nego imaju septičke jame - istaknuo je Klisović i dodao da je potpuno neprihvatljivo to što neki građani plaćaju račune za kanalizaciju koju nemaju. A isti promblem imaju, dodaje, i onaj u Ulici Vinogradi, odnosno njegovom odvojku. Stanovnici fekalije, kaže, moraju puštati u otvorene kanale jer im iz tehničkih razloga ne mogu prići kamioni za pražnjenje septičkih jama. 

Petek je, pak, upozorio da je potrebno ujednačiti kvalitetu života u Zagrebu.

- Svi građani plaćaju jednak prirez, zato ćemo svima izgraditi komunalnu infrastrukturu te kulturne sadržaje i druge javne usluge dovesti u svaki kvart. Nema potrebe da se odlazi u centar grada za svaku sitnicu - poručio je. Nisu to jedini problemi, domeće pak Klisović, jer je na Črnkasu i problem zapuštenog kina Kalnik koje je davno trebalo biti obnovljeno, no još uvijek nije. 

- Kao gradonačelnik izgradit ću kulturno-društveni prostor jer građani ovog kvarta to žele i zaslužuju - poručio je Klisović. Upozorio je i na problem prometne infrastrukture i gužvi koje će, između ostaloga, riješiti denivelacijom željezničke pruge kako bi Zagreb postao funkcionalna cjelina. Uz denivelaciju pruge, Klisović je najavio i integraciju novoga pametnog sustava u upravljanju prometom.

- Uvest ćemo novi, pametni model regulacije prometom. Ako je neka ulica zagušena, semafor će u toj ulici u određenome trenutku senzorima detektirati situaciju i preusmjeravati promet na druge, manje zagušene prometnice kako bi se smanjile gužve - objasnio je Klisović. 

Komentara 3

TV
tvrdapixa
11:44 28.03.2021.

Blago nama, pa mi ni netrebamo gradonačelnika, jer ovi svi kandidati se kunu da o svemu bumo odlučivali mi građani. Nakon ovih izbora predlažem da otvorimo jedan muzej, "MUZEJ OBEČANJA"

DA
darwil
17:37 27.03.2021.

Bandić u Črnomerec nije ništa ulagao, jer tu žive zagrepčani a ne bosanci i kako tu nije dobivao glasove nije ni ulagao.Ceste užas,a parkinga ni za lijek osim ispred vila.Treba ulagati u zapadni dio jer može biti naelitniji ,izvan grada a tako blizu.

SL
slucajnibasta002
23:20 27.03.2021.

Klisoviću, tko normalan bi tebi povjerio svoje ovce da mu čuvaš ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije