Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donacija PBZ-a

Kliničkom bolničkom centru Zagreb 296.000 kuna za nabavu opreme

KBC Zagreb
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
26.04.2017.
u 16:01

U sklopu humanitarnog projekta "Činim dobro svaki dan" do sada prikupljeno više od devet milijuna kuna

PBZ Grupa sutra će Kliničkom bolničkom centru Zagreb svečano uručiti donaciju od 296.000 kuna u sklopu programa "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravstva.

Donirana sredstva omogućila su nabavku suvremenog UZV uređaja, pregradnih stijena te aparata za precizno doziranje lijekova u novorođenčadi s neurorizikom za Kliniku za pedijatriju KBC-a Zagreb. Ova donacija dio je projekta "Činim dobro svaki dan", kojim je u posljednjih devet godina prikupljeno više od devet milijuna kuna namijenjenih dobrobiti djece i mladih u Hrvatskoj.

Projekt „Praćenje djece s neurorizicima“ pokrenulo je Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske 2007. godine. Djeca s neurorizicima su djeca čije majke su imale različite komplikacije u trudnoći, porodu ili djeca koja su imala komplikacije neposredno poslije rođenja, a radi se o oko 10% novorođenčadi, od čega je oko 3% visokoneurorizične djece. Na razini Hrvatske to znači da se svake godine potencijalno rađa oko četiri tisuće neurorizične djece, odnosno oko 1.000 visokoneurorizične djece. Kod takve djece postoji opasnost od razvoja cerebralne paralize, mentalne retardacije, poremećaja u govoru, motorici, koncentraciji i učenju, a pravovremena dijagnostika i habilitacija mogu spriječiti razvoj bolesti. Zbog toga je Klinički bolnički centar Zagreb donirana sredstva, između ostaloga, iskoristio za nabavu najnovijeg ultrazvučnog uređaja.  

>> Kliniku Jordanovac i Rebro spajat će podzemni tunel

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije